Overslaan en naar de inhoud gaan

Jaar cel voor Venraynaar na bijstandsfraude

Geplaatst opdinsdag 15 augustus 2017 - 16:17

Een man uit Venray moet een jaar de cel in, voor jarenlange fraude met zijn bijstandsuitkering.

Ook had de man een vuurwapen in zijn bezit.

Geld achter de hand
De 55-jarige Venraynaar kreeg tussen 2009 en 2014 een uitkering van de gemeente, maar kluste ondertussen stiekem bij. Ook had hij de gemeente voorgelogen over zijn vermogen. Zowel contant als op de bank had de man nog geld staan, ook had hij een auto waarvan de gemeente niets wist.

Verklaring
De man zei dat dit geld afkomstig was van leningen, zwart werk, een geldprijs en een verhuisvergoeding. Maar omdat dit verhaal niet is nagetrokken, vond de rechtbank het niet bewezen dat de Venraynaar zich ook schuldig had gemaakt aan witwassen.

Partner
Ook de 28-jarige vriendin van de man is veroordeeld. Zij kreeg een taakstraf van 240 uur. Zij wist dat de man fraudeerde, maar gebruikte wel het bijstandsgeld om de huur van hun woning te betalen. Daarmee vindt de rechtbank haar schuldig aan heling.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Werkloosheid onder Limburgse vrouwen flink gestegen
Boodschappen, groente
Geen boodschappenboete meer voor Venrayse minima
Echtpaar uit Roermond veroordeeld om bijstandsfraude
Gemeente Venlo stuit op 'Turkse' miljoenenfraude
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen