Overslaan en naar de inhoud gaan

Jaar cel voor misbruik 13-jarige jongen

Geplaatst opdinsdag 18 oktober 2016 - 15:58

De 67-jarige Brunssumer N. W. is veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, waarvan een jaar voorwaardelijk, voor seksueel misbruik en het aanzetten tot prostitutie van een 13-jarige jongen uit het Belgische Zonhoven.

Ook moet hij de jongen een schadevergoeding van 10.000 euro betalen en moet de reclassering op zijn computer controleren of hij geen seksuele contacten met minderjarigen meer heeft, of minderjarigen aanzet tot prostitutie.

Sekssite
De 13-jarige knaap had in mei 2014 zichzelf via een sekssite aangeboden voor betaalde seks met mannen. Brunssumer N. W. ging daar op in, had seks met de jongen en bracht hem in contact met de 52-jarige L. van de K. uit Hoensbroek die zich door de jongen liet bevredigen.

Lees ook: Seksadvertentie van 13-jarige draait uit op misbruik

Veroordeling
Van de K. werd maandag veroordeeld tot één dag gevangenisstraf en 180 uur taakstraf, waarvan 80 uur voorwaardelijk. Ook moet hij de jongen 5.000 euro schadevergoeding betalen.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Seksadvertentie van 13-jarige draait uit op misbruik
Man (67) staat terecht voor seks met 13-jarige jongen
Jaar cel voor aanranden negen vrouwen in Venray
Misbruik
Verdachte van misbruik dochter vrijgesproken
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen