Overslaan en naar de inhoud gaan

Jaar cel geëist tegen 'liegende' verdachte zedenzaak

Geplaatst opdinsdag 14 juli 2015 - 10:59

Dinsdag is een 25-jarige verdachte in de Valkenburgse zedenzaak verplicht voor de rechter verschenen. Als het aan justitie ligt, verdwijnt hij twaalf maanden achter de tralies.

De man ontkent dat hij op een hotelkamer in Valkenburg seks heeft gehad met de 16-jarige Kimberly. Hij zegt dat hij alleen sms-contact heeft gehad met de tiener. De man zegt dat hij haar nooit heeft ontmoet. Tegen de politie heeft hij een valse verklaring afgelegd. 'Uit angst voor de hele zaak', zo vertelt de verdachte voor het hekje.

'Lulverhaal'
De man zou volgens het OM orale, vaginale en anale seks hebben gehad met het meisje. Dinsdag vertelt de verdachte naar eigen zeggen het 'echte verhaal'. Hij zou zijn omgedraaid toen hij aankwam bij het hotel in Valkenburg en werd begroet door de loverboy van Kimberly. De officier van justitie noemt zijn uitleg een 'lulverhaal'. Justitie eist 12 maanden onvoorwaardelijke celstraf.

Andere eisen
Vier andere verdachten hoorden dinsdag verschillende celstraffen tegen zich eisen. Een 22-jarige man moet volgens justitie 12 maanden de cel in, een 56-jarige man moet 5 maanden - waarvan 2 voorwaardelijk - achter de tralies, vindt het OM. Een verdachte van 39 jaar hoorde een celstraf tegen zich eisen van 12 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk. En een 43-jarige man moet volgens het OM 5 maanden brommen, waarvan 2 voorwaardelijk. Een 22-jarige man, die het meisje drie keer bezocht, hoorde een celstraf tegen zich eisen van 8 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk.

Vrijspraak
Eerder werden door het Openbaar Ministerie tegen andere verdachten celstraffen tot een jaar geëist. De advocaat van een groot aantal mannen vindt die eis veel te hoog en rekent op vrijspraak.

Loverboy
In totaal worden 29 mannen verdacht van seks met het 16-jarig meisje Kimberly, zoals ze op internet te boek stond. Loverboy Armin A. stond eerder al terecht, hij werd veroordeeld tot een celstraf van twee jaar.

Lees ook:
- Advocaat zes verdachten zedenzaak Valkenburg wil vrijspraak
- Wie zijn de verdachten in de Valkenburgse zedenzaak?

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Meisje 'Kimberly' voelt zich misbruikt
Weer vrijspraak in Valkenburgse zedenzaak
Klanten Valkenburgse zedenzaak afwezig op eerste procesdag
Valkenburgse zedenzaak gaat in openbaarheid verder
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen