Overslaan en naar de inhoud gaan

Jaar cel geëist tegen 'liegende' verdachte zedenzaak

Geplaatst opdinsdag 14 juli 2015 - 10:59

Dinsdag is een 25-jarige verdachte in de Valkenburgse zedenzaak verplicht voor de rechter verschenen. Als het aan justitie ligt, verdwijnt hij twaalf maanden achter de tralies.

De man ontkent dat hij op een hotelkamer in Valkenburg seks heeft gehad met de 16-jarige Kimberly. Hij zegt dat hij alleen sms-contact heeft gehad met de tiener. De man zegt dat hij haar nooit heeft ontmoet. Tegen de politie heeft hij een valse verklaring afgelegd. 'Uit angst voor de hele zaak', zo vertelt de verdachte voor het hekje.

'Lulverhaal'
De man zou volgens het OM orale, vaginale en anale seks hebben gehad met het meisje. Dinsdag vertelt de verdachte naar eigen zeggen het 'echte verhaal'. Hij zou zijn omgedraaid toen hij aankwam bij het hotel in Valkenburg en werd begroet door de loverboy van Kimberly. De officier van justitie noemt zijn uitleg een 'lulverhaal'. Justitie eist 12 maanden onvoorwaardelijke celstraf.

Andere eisen
Vier andere verdachten hoorden dinsdag verschillende celstraffen tegen zich eisen. Een 22-jarige man moet volgens justitie 12 maanden de cel in, een 56-jarige man moet 5 maanden - waarvan 2 voorwaardelijk - achter de tralies, vindt het OM. Een verdachte van 39 jaar hoorde een celstraf tegen zich eisen van 12 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk. En een 43-jarige man moet volgens het OM 5 maanden brommen, waarvan 2 voorwaardelijk. Een 22-jarige man, die het meisje drie keer bezocht, hoorde een celstraf tegen zich eisen van 8 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk.

Vrijspraak
Eerder werden door het Openbaar Ministerie tegen andere verdachten celstraffen tot een jaar geëist. De advocaat van een groot aantal mannen vindt die eis veel te hoog en rekent op vrijspraak.

Loverboy
In totaal worden 29 mannen verdacht van seks met het 16-jarig meisje Kimberly, zoals ze op internet te boek stond. Loverboy Armin A. stond eerder al terecht, hij werd veroordeeld tot een celstraf van twee jaar.

Lees ook:
- Advocaat zes verdachten zedenzaak Valkenburg wil vrijspraak
- Wie zijn de verdachten in de Valkenburgse zedenzaak?

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Meisje 'Kimberly' voelt zich misbruikt
Weer vrijspraak in Valkenburgse zedenzaak
Klanten Valkenburgse zedenzaak afwezig op eerste procesdag
Valkenburgse zedenzaak gaat in openbaarheid verder
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen