Overslaan en naar de inhoud gaan

Jaap Kooijman wint tijdrit in Heerlen, Dumoulin weer tweede

Geplaatst opvrijdag 3 augustus 2018 - 19:29

Jaap Kooijman heeft de tijdrit in Heerlen gewonnen. De Maastrichtenaar was in de straten van de binnenstad sneller dan Tom Dumoulin.

Ramon Sinkeldam van Groupama FDJ liet de derde tijd noteren.

Tweede overwinning
Het is de tweede overwinning van de Maastrichtenaar in een tijdsbestek van drie dagen. Eerder won hij de Acht van Chaam bij de beloften. Hij liet daar in de sprint Jordi Loon achter zich. De twee waren vlak voor het einde uit een kopgroep weggesprongen. Tom Dumoulin won in Chaam het profcriterium.

Lees ook: Tom Dumoulin zegeviert in Acht van Chaam​

Publiekstrekker
De tijdrit in Heerlen ging vooraf aan de RaboRonde, die op hetzelfde parcours gereden wordt. Tom Dumoulin is daar de grote publiekstrekker. Ook de Tourrenners Wout Poels, Edward Theuns, Ramon Sinkeldam, Timo Roosen en Marco Minnaard verschijnen in Heerlen aan de start.

Volg het Solar Weekend Festival in Roermond via de festivalrubriek van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen