Overslaan en naar de inhoud gaan

Jaap Corneth uit Baarlo maakt debuut in WK MX2

Geplaatst opdonderdag 24 december 2015 - 9:36

Jaap Corneth uit Baarlo gaat in 2016 uitkomen in het wereldkampioenschap motorcross in de MX2-klasse.

Corneth heeft een contract getekend bij het nieuwe Nederlandse team Jimmy Joe.

Dave Strijbos
Het is voor het eerst sinds 1994 dat er weer een vaste Limburgse deelnemer actief is in de WK-cyclus. Wereldkampioen Dave Strijbos moest in dat jaar noodgedwongen de helm aan de wilgen hangen vanwege een slepende blessure.

Magere jaren
Corneth, die in 2012, in een sterk deelnemersveld Nederlands kampioen 125cc werd, heeft een aantal magere jaren achter de rug. 2013 en 2014 waren jaren van blessureleed. In 2015 begon het allemaal weer wat beter te lopen voor de crosser. "Ik heb een aantal top-10 plaatsen gescoord in het EK. Ondanks dat ik nog wat last had van blessures uit het verleden, kijk ik tevreden terug op 2015."

Belangrijk
Corneth gaat verder: "Ik ben nu volledig fit. Deze winter werken we keihard om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Dit wordt een van de belangrijkste seizoenen uit mijn carrière."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Bijna streep door seizoen vanwege drugsdealende teambaas
Tiener rijdt supermarkt binnen op crossmotor
Motorcrosser Bas Vaessen wint GP van Lombardije
Motorcross: Vaessen achtste tijdens eerste ronde EK
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen