Overslaan en naar de inhoud gaan

Ivar Stavast en Evert Kooijman terug bij handbalselectie

Geplaatst opwoensdag 24 februari 2021 - 16:17

Handballers Ivar Stavast en Evert Kooijman zijn door bondscoach Erlinger Richardsson opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Polen. Beide spelers waren tijdens de laatste wedstrijden van Oranje niet geselecteerd.

Ivar Stavast keert terug van een blessure, die hij bij het Nederlands team in de aanloop naar de interland tegen Turkije had opgelopen. Tijdens de training kwam hij ongelukkig ten val en brak zijn duim. Nu de handballer van tweede Bundesligaclub HC Elbflorenz is hersteld, heeft de bondcoach weer een plekje in de selectie voor hem ingeruimd.

Groepstraining op Papendal
Evert Kooijman is ook weer opgeroepen om zich op 8 maart in Papendal bij de groepstraining van Oranje te melden. De speler van Achilles Bocholt was er tijdens de laatste succesvolle interland tegen Slovenië niet bij. Nederland wist toen in de uitwedstrijd een knap gelijkspel te behalen.

Inhaalwedstrijd
Op zondag 14 maart speelt Oranje de uitwedstrijd in Wroclaw tegen Polen. Oorspronkelijk stond het duel gepland op 8 november, maar werd toen vanwege het coronavirus uitgesteld. Het slot van de EK-kwalificatiereeks wordt gespeeld op donderdag 29 april met de uitwedstrijd tegen Turkije en de thuiswedstrijd op zondag 2 mei opnieuw tegen Polen.

Acht Limburgers in de selectie
Bondscoach Erlingur Richardsson heeft 24 spelers opgenomen in de definitieve selectie. Naast Stavast en Kooijman zijn ook de Limburgers Alec Smit, Jorn Smits, Kay Smits, Mark van den Beucken, Ivo Steins en Luc Steins opgeroepen. In de interlandweek wordt de wedstrijdselectie die naar Polen afreist teruggebracht tot 16 spelers.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen