Overslaan en naar de inhoud gaan

Itteren heeft ondanks coronacrisis weer een buurtwinkel

Geplaatst opvrijdag 22 mei 2020 - 22:15

Daar waar veel ondernemers tijdens de coronacrisis hun best moeten doen om het hoofd boven water te houden, openen anderen juist hun deuren.

Zo heeft Itteren na vele jaren weer een buurtwinkel. Vrijdag opende de zaak met de toepasselijke naam 't Winkelke de deuren.

Lokale producten
Het winkeltje zit in een omgebouwde boerenschuur aan de Pasestraat in het dorp en verkoopt vooral lokale, verse producten.

Video: L1

Coronacrisis
Het voelde voor Daniëlla Beenkens wel raar om juist in deze tijden haar winkel te openen. "Ik heb er wel aan gedacht of ik moest wachten. Maar waarop dan? En er is toch behoefte om in het dorp boodschappen te doen, in plaats van de massa op te zoeken in grote supermarkten in bijvoorbeeld Bunde. Daarom is de knoop doorgehakt en zijn de deuren geopend."

Dorpswinkel
Het is niet de eerste poging van Beenkens om in Itteren een buurtsuper te bestieren. Tien jaar geleden probeerde ze het ook, maar moest toen haar winkeltje sluiten. "We hadden toen veel zogenoemde 'vergeten boodschappen:' spulletjes die mensen vergeten waren als ze op een andere plek boodschappen gingen doen. Op een gegeven moment hadden we daardoor zo veel producten op voorraad, waardoor veel spullen over datum gingen. Nu heb ik een kleiner assortiment met vooral veel lokale verse producten." En daarmee hoopt ze dat 't Winkelke wel het hoofd boven water kan houden. "Ik wil tot aan mijn oude dag rondlopen in mijn schort."

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen