Overslaan en naar de inhoud gaan

Itteren heeft ondanks coronacrisis weer een buurtwinkel

Geplaatst opvrijdag 22 mei 2020 - 22:15

Daar waar veel ondernemers tijdens de coronacrisis hun best moeten doen om het hoofd boven water te houden, openen anderen juist hun deuren.

Zo heeft Itteren na vele jaren weer een buurtwinkel. Vrijdag opende de zaak met de toepasselijke naam 't Winkelke de deuren.

Lokale producten
Het winkeltje zit in een omgebouwde boerenschuur aan de Pasestraat in het dorp en verkoopt vooral lokale, verse producten.

Video: L1

Coronacrisis
Het voelde voor Daniëlla Beenkens wel raar om juist in deze tijden haar winkel te openen. "Ik heb er wel aan gedacht of ik moest wachten. Maar waarop dan? En er is toch behoefte om in het dorp boodschappen te doen, in plaats van de massa op te zoeken in grote supermarkten in bijvoorbeeld Bunde. Daarom is de knoop doorgehakt en zijn de deuren geopend."

Dorpswinkel
Het is niet de eerste poging van Beenkens om in Itteren een buurtsuper te bestieren. Tien jaar geleden probeerde ze het ook, maar moest toen haar winkeltje sluiten. "We hadden toen veel zogenoemde 'vergeten boodschappen:' spulletjes die mensen vergeten waren als ze op een andere plek boodschappen gingen doen. Op een gegeven moment hadden we daardoor zo veel producten op voorraad, waardoor veel spullen over datum gingen. Nu heb ik een kleiner assortiment met vooral veel lokale verse producten." En daarmee hoopt ze dat 't Winkelke wel het hoofd boven water kan houden. "Ik wil tot aan mijn oude dag rondlopen in mijn schort."

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen