Overslaan en naar de inhoud gaan

Itteren heeft ondanks coronacrisis weer een buurtwinkel

Geplaatst opvrijdag 22 mei 2020 - 22:15

Daar waar veel ondernemers tijdens de coronacrisis hun best moeten doen om het hoofd boven water te houden, openen anderen juist hun deuren.

Zo heeft Itteren na vele jaren weer een buurtwinkel. Vrijdag opende de zaak met de toepasselijke naam 't Winkelke de deuren.

Lokale producten
Het winkeltje zit in een omgebouwde boerenschuur aan de Pasestraat in het dorp en verkoopt vooral lokale, verse producten.

Video: L1

Coronacrisis
Het voelde voor Daniëlla Beenkens wel raar om juist in deze tijden haar winkel te openen. "Ik heb er wel aan gedacht of ik moest wachten. Maar waarop dan? En er is toch behoefte om in het dorp boodschappen te doen, in plaats van de massa op te zoeken in grote supermarkten in bijvoorbeeld Bunde. Daarom is de knoop doorgehakt en zijn de deuren geopend."

Dorpswinkel
Het is niet de eerste poging van Beenkens om in Itteren een buurtsuper te bestieren. Tien jaar geleden probeerde ze het ook, maar moest toen haar winkeltje sluiten. "We hadden toen veel zogenoemde 'vergeten boodschappen:' spulletjes die mensen vergeten waren als ze op een andere plek boodschappen gingen doen. Op een gegeven moment hadden we daardoor zo veel producten op voorraad, waardoor veel spullen over datum gingen. Nu heb ik een kleiner assortiment met vooral veel lokale verse producten." En daarmee hoopt ze dat 't Winkelke wel het hoofd boven water kan houden. "Ik wil tot aan mijn oude dag rondlopen in mijn schort."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen