Overslaan en naar de inhoud gaan

Italiaanse violist wint Music Award Maastricht

Geplaatst opzondag 8 maart 2015 - 9:19

De jonge Italiaanse violist Ferdinando Trematore heeft in het Conservatorium Maastricht de Music Award Maastricht gewonnen.

De 20-jarige student uit Foggia kreeg voor zijn optreden, met vioolcomposities van Mozart en Bazzini, 4500 euro. Trematore volgt in Maastricht de bachelor-opleiding bij de Russische violist en docent Boris Belkin.

Publieksprijs
De publieksprijs ging naar de 22-jarige Djanay Tulenova uit Alma-Ata in Kazachstan.

Vijftiende editie
De jaarlijkse wedstrijd voor talentvolle studenten aan het conservatorium werd voor de vijftiende keer gehouden.

Hoofd Muziek Klassiek en componist John Slangen uit Kerkrade nam afscheid van het Conservatorium Maastricht. Hij gaat met pensioen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Conservatorium zorgt voor 'wachtconcerten' in Maastricht
Duitser aan het roer bij Conservatorium in Maastricht
Guittart vervangt Mostert bij Orlando Festival
'Meer aandacht voor gezondheid muzikanten'
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen