Overslaan en naar de inhoud gaan

Italiaanse transfer in de maak voor Maastrichtse spits

Geplaatst opvrijdag 30 augustus 2019 - 11:22

Voor de Maastrichtse spits Sven Braken (26) lonkt zijn eerste avontuur in het buitenland. Hij staat op het punt om een transfer naar de Italiaanse club Livorno af te ronden.

Dat meldt De Gelderlander.

Akkoord over transfersom
Volgens de Gelderse krant zijn NEC, de huidige werkgever van Braken, en Livorno al akkoord over een transfersom. De aanvaller moet er nu nog zelf uit zien te komen met de Italianen. Livorno is actief in de Serie B, op het tweede niveau van de Italiaanse voetbalpiramide.

Transfers afgeketst
Braken leek al eerder de stap naar het buitenland te maken. Tot twee keer toe meldde een Deense club zich bij NEC. FC Midtjylland was de eerste gegadigde, terwijl Aarhus zich een jaar later meldde. In beide gevallen ketste een transfer af. Afgelopen winter kwam het toch tot een verhuizing; hij werd verhuurd aan FC Emmen en maakte in Drenthe zijn debuut in de Eredivisie. In twaalf wedstrijden scoorde hij tweemaal.

Maastrichts jeugdproduct
De Maastrichtse aanvalsleider debuteerde in 2011 namens MVV in het betaald voetbal. In totaal speelde hij 105 wedstrijden voor die club. In de zomer van 2015 stapte hij over naar Almere City en die overstapt bleek een schot in de roos. Hij speelde er slechts negentien wedstrijden, maar was wel twaalf keer trefzeker. NEC pikte hem op en daar zette hij zijn scoringsdrift voort. In Nijmegen kwam hij tot 57 wedstrijden, 25 doelpunten en tien assists.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen