Overslaan en naar de inhoud gaan

Italiaanse gemeenschap Tegelen 'in shock' na maffia-invallen

Geplaatst opwoensdag 5 december 2018 - 17:00

De Italiaanse gemeenschap in Tegelen is geschrokken van de arrestatieteams die woensdagmorgen in het dorp zijn binnengevallen in strijd tegen de Italiaanse maffia.

"Ik ben in shock. Ik had nooit gedacht dat de 'Ndrangheta hier zou zitten", vertelt Vincenzo Latino, de voorzitter van de Bocciavereniging in Tegelen. Zijn vereniging kent veel leden van de Italiaanse gemeenschap.

Afpersing
Latino legt uit dat de '
Ndrangheta een Italiaanse maffiagroep is in Calabrië. "Leden van de clan persen mensen af. De groep hoeft niet per se uit familie of bekenden te bestaan, maar het is gewoon een groep mensen die ergens de baas is." De voorzitter van de vereniging kende geen van de aangehouden mensen.

Jaren 60
De Italiaanse gemeenschap in Tegelen bestaat ongeveer uit 45 gezinnen. Ze zijn in de jaren '60 hier terecht gekomen omdat ze kwamen werken
steenfabrieken en ijzergieterijen.

Lees ook: Invallen in Limburg in strijd tegen Italiaanse maffia

Video: L1

Blote voeten
Woensdagochtend begon een grote actie van politie en justitie in Nederland, Italië, Duitsland en België. Arrestatieteams vielen verschillende panden in Sittard en Tegelen binnen. Op de beelden van het Openbaar Ministerie (OM) is te zien hoe verdachten in alle vroegte uit hun bed zijn geplukt in een pand aan de Grotestraat. Op blote voeten worden ze in een politieauto gezet. Ook de Italiaanse politie was aanwezig bij de actie in Tegelen.

Bekijk de video hier: Video: Spectaculaire beelden van Limburgse actie tegen maffia

'Geen goed gevoel'
Latino verwacht niet dat de rest van het dorp zich de gemeenschap als bedreiging gaat zien. "Ik heb nu zeker geen goed gevoel, maar ben niet bang dat mensen anders tegen ons gaan doen of zich tegen de gemeenschap gaan keren."

Bij de grote politieactie zijn in vier landen in totaal ongeveer 90 mensen aangehouden, van wie vijf in Nederland. Bij de invallen is twee miljoen euro, 140 kilo xtc-pillen en 3000 tot 4000 kilo cocaïne in beslag genomen.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen