Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Italiaanse gemeenschap Tegelen 'in shock' na maffia-invallen

Geplaatst opwoensdag 5 december 2018 - 17:00

De Italiaanse gemeenschap in Tegelen is geschrokken van de arrestatieteams die woensdagmorgen in het dorp zijn binnengevallen in strijd tegen de Italiaanse maffia.

"Ik ben in shock. Ik had nooit gedacht dat de 'Ndrangheta hier zou zitten", vertelt Vincenzo Latino, de voorzitter van de Bocciavereniging in Tegelen. Zijn vereniging kent veel leden van de Italiaanse gemeenschap.

Afpersing
Latino legt uit dat de '
Ndrangheta een Italiaanse maffiagroep is in Calabrië. "Leden van de clan persen mensen af. De groep hoeft niet per se uit familie of bekenden te bestaan, maar het is gewoon een groep mensen die ergens de baas is." De voorzitter van de vereniging kende geen van de aangehouden mensen.

Jaren 60
De Italiaanse gemeenschap in Tegelen bestaat ongeveer uit 45 gezinnen. Ze zijn in de jaren '60 hier terecht gekomen omdat ze kwamen werken
steenfabrieken en ijzergieterijen.

Lees ook: Invallen in Limburg in strijd tegen Italiaanse maffia

Video: L1

Blote voeten
Woensdagochtend begon een grote actie van politie en justitie in Nederland, Italië, Duitsland en België. Arrestatieteams vielen verschillende panden in Sittard en Tegelen binnen. Op de beelden van het Openbaar Ministerie (OM) is te zien hoe verdachten in alle vroegte uit hun bed zijn geplukt in een pand aan de Grotestraat. Op blote voeten worden ze in een politieauto gezet. Ook de Italiaanse politie was aanwezig bij de actie in Tegelen.

Bekijk de video hier: Video: Spectaculaire beelden van Limburgse actie tegen maffia

'Geen goed gevoel'
Latino verwacht niet dat de rest van het dorp zich de gemeenschap als bedreiging gaat zien. "Ik heb nu zeker geen goed gevoel, maar ben niet bang dat mensen anders tegen ons gaan doen of zich tegen de gemeenschap gaan keren."

Bij de grote politieactie zijn in vier landen in totaal ongeveer 90 mensen aangehouden, van wie vijf in Nederland. Bij de invallen is twee miljoen euro, 140 kilo xtc-pillen en 3000 tot 4000 kilo cocaïne in beslag genomen.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Recordopbrengst L1 Samen voor de Voedselbank!

Limburg, wat een warmte! Bedankt allemaal! 346.971 producten voor L1 Samen voor de Voedselbank!

En je kunt nog steeds online een voedselpakket doneren. Dat kan t/m 31 december.

Doneer hier online
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

Iedere woensdag, zaterdag en zondag op L1 TV.

Bekijk hier de afleveringen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen