Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Italiaanse gemeenschap Tegelen 'in shock' na maffia-invallen

Geplaatst opwoensdag 5 december 2018 - 17:00

De Italiaanse gemeenschap in Tegelen is geschrokken van de arrestatieteams die woensdagmorgen in het dorp zijn binnengevallen in strijd tegen de Italiaanse maffia.

"Ik ben in shock. Ik had nooit gedacht dat de 'Ndrangheta hier zou zitten", vertelt Vincenzo Latino, de voorzitter van de Bocciavereniging in Tegelen. Zijn vereniging kent veel leden van de Italiaanse gemeenschap.

Afpersing
Latino legt uit dat de '
Ndrangheta een Italiaanse maffiagroep is in Calabrië. "Leden van de clan persen mensen af. De groep hoeft niet per se uit familie of bekenden te bestaan, maar het is gewoon een groep mensen die ergens de baas is." De voorzitter van de vereniging kende geen van de aangehouden mensen.

Jaren 60
De Italiaanse gemeenschap in Tegelen bestaat ongeveer uit 45 gezinnen. Ze zijn in de jaren '60 hier terecht gekomen omdat ze kwamen werken
steenfabrieken en ijzergieterijen.

Lees ook: Invallen in Limburg in strijd tegen Italiaanse maffia

Video: L1

Blote voeten
Woensdagochtend begon een grote actie van politie en justitie in Nederland, Italië, Duitsland en België. Arrestatieteams vielen verschillende panden in Sittard en Tegelen binnen. Op de beelden van het Openbaar Ministerie (OM) is te zien hoe verdachten in alle vroegte uit hun bed zijn geplukt in een pand aan de Grotestraat. Op blote voeten worden ze in een politieauto gezet. Ook de Italiaanse politie was aanwezig bij de actie in Tegelen.

Bekijk de video hier: Video: Spectaculaire beelden van Limburgse actie tegen maffia

'Geen goed gevoel'
Latino verwacht niet dat de rest van het dorp zich de gemeenschap als bedreiging gaat zien. "Ik heb nu zeker geen goed gevoel, maar ben niet bang dat mensen anders tegen ons gaan doen of zich tegen de gemeenschap gaan keren."

Bij de grote politieactie zijn in vier landen in totaal ongeveer 90 mensen aangehouden, van wie vijf in Nederland. Bij de invallen is twee miljoen euro, 140 kilo xtc-pillen en 3000 tot 4000 kilo cocaïne in beslag genomen.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen