Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Italiaanse gemeenschap Tegelen 'in shock' na maffia-invallen

Geplaatst opwoensdag 5 december 2018 - 17:00

De Italiaanse gemeenschap in Tegelen is geschrokken van de arrestatieteams die woensdagmorgen in het dorp zijn binnengevallen in strijd tegen de Italiaanse maffia.

"Ik ben in shock. Ik had nooit gedacht dat de 'Ndrangheta hier zou zitten", vertelt Vincenzo Latino, de voorzitter van de Bocciavereniging in Tegelen. Zijn vereniging kent veel leden van de Italiaanse gemeenschap.

Afpersing
Latino legt uit dat de '
Ndrangheta een Italiaanse maffiagroep is in Calabrië. "Leden van de clan persen mensen af. De groep hoeft niet per se uit familie of bekenden te bestaan, maar het is gewoon een groep mensen die ergens de baas is." De voorzitter van de vereniging kende geen van de aangehouden mensen.

Jaren 60
De Italiaanse gemeenschap in Tegelen bestaat ongeveer uit 45 gezinnen. Ze zijn in de jaren '60 hier terecht gekomen omdat ze kwamen werken
steenfabrieken en ijzergieterijen.

Lees ook: Invallen in Limburg in strijd tegen Italiaanse maffia

Video: L1

Blote voeten
Woensdagochtend begon een grote actie van politie en justitie in Nederland, Italië, Duitsland en België. Arrestatieteams vielen verschillende panden in Sittard en Tegelen binnen. Op de beelden van het Openbaar Ministerie (OM) is te zien hoe verdachten in alle vroegte uit hun bed zijn geplukt in een pand aan de Grotestraat. Op blote voeten worden ze in een politieauto gezet. Ook de Italiaanse politie was aanwezig bij de actie in Tegelen.

Bekijk de video hier: Video: Spectaculaire beelden van Limburgse actie tegen maffia

'Geen goed gevoel'
Latino verwacht niet dat de rest van het dorp zich de gemeenschap als bedreiging gaat zien. "Ik heb nu zeker geen goed gevoel, maar ben niet bang dat mensen anders tegen ons gaan doen of zich tegen de gemeenschap gaan keren."

Bij de grote politieactie zijn in vier landen in totaal ongeveer 90 mensen aangehouden, van wie vijf in Nederland. Bij de invallen is twee miljoen euro, 140 kilo xtc-pillen en 3000 tot 4000 kilo cocaïne in beslag genomen.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen