Overslaan en naar de inhoud gaan

Isolatiebedrijf te positief over mogelijke energiebesparing

Geplaatst opmaandag 6 juli 2020 - 11:00

Isolatiebedrijf Isoprofs uit Meijel heeft op verzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) informatie op zijn website aangepast.

Volgens de toezichthouder beweerde het bedrijf dat je met spouwmuurisolatie 30 tot 50 procent kunt besparen op je energierekening, maar in de praktijk blijkt dit niet altijd te kloppen. De aanpassing volgde nadat de ACM Isoprofs erop had gewezen dat de bewering onvoldoende was onderbouwd.

Aanpassing
De ACM had signalen ontvangen over Isoprofs dat de beloofde besparing van 30 tot 50 procent niet altijd werd gehaald. Daarnaast adverteren vergelijkbare bedrijven meestal met besparingen tot maximaal 30 procent, wat in lijn is met berekeningen van Milieu Centraal.

Isoprofs was direct tot aanpassing bereid.

Misleiding voorkomen
Als toezichthouder beschermt de ACM mensen tegen misleiding. Mensen en bedrijven moeten erop kunnen vertrouwen dat informatie over bijvoorbeeld energiebesparing klopt, aldus de organisatie. De ACM treedt op door bedrijven aan te spreken en eventueel een last onder dwangsom of een boete op te leggen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen