Overslaan en naar de inhoud gaan

Isolatiebedrijf te positief over mogelijke energiebesparing

Geplaatst opmaandag 6 juli 2020 - 11:00

Isolatiebedrijf Isoprofs uit Meijel heeft op verzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) informatie op zijn website aangepast.

Volgens de toezichthouder beweerde het bedrijf dat je met spouwmuurisolatie 30 tot 50 procent kunt besparen op je energierekening, maar in de praktijk blijkt dit niet altijd te kloppen. De aanpassing volgde nadat de ACM Isoprofs erop had gewezen dat de bewering onvoldoende was onderbouwd.

Aanpassing
De ACM had signalen ontvangen over Isoprofs dat de beloofde besparing van 30 tot 50 procent niet altijd werd gehaald. Daarnaast adverteren vergelijkbare bedrijven meestal met besparingen tot maximaal 30 procent, wat in lijn is met berekeningen van Milieu Centraal.

Isoprofs was direct tot aanpassing bereid.

Misleiding voorkomen
Als toezichthouder beschermt de ACM mensen tegen misleiding. Mensen en bedrijven moeten erop kunnen vertrouwen dat informatie over bijvoorbeeld energiebesparing klopt, aldus de organisatie. De ACM treedt op door bedrijven aan te spreken en eventueel een last onder dwangsom of een boete op te leggen.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen