Overslaan en naar de inhoud gaan

Islamitische zwemvereniging snapt ophef niet

Geplaatst opdinsdag 25 oktober 2016 - 20:25

De Islamitische zwemvereniging Zuid-Limburg begrijpt niets van de ophef die is ontstaan over het moslimazwemmen in Hoensbroek.

Zwembad Otterveurdt wordt één keer per maand zo'n anderhalf uur gehuurd door een groep moslimvrouwen. De partij Voor Nederland (VNL) vindt dat niet kunnen en heeft er Kamervragen over gesteld.

Lees ook: Ophef over moslimazwemmen in Hoensbroek

Gezellig
"Wij komen er gewoon om ook een keer sportief en gezellig samen te zijn", zegt voorzitter Kim van Baardwijk van de Islamitische zwemvereniging Zuid-Limburg. "Ik zou niet weten waarom daar ophef over gemaakt moet worden. Het wordt al jaren georganiseerd."

Ladies only
Het moslimazwemmen is bedoeld voor vrouwen die vanwege hun geloof niet in aanwezigheid van een man in bikini kunnen zwemmen. Tijdens de speciale uurtjes worden de ramen geblindeerd en bestaat het zwemtoezicht louter uit vrouwen.

Zoeken naar probleem
"Eerst is het de boerkini, waarmee we niet in een openbaar zwembad mogen. Nu mogen we ook niet met vrouwen in een zwembad dat we gewoon afhuren. Het is een beetje alsof er gezocht wordt naar problemen", aldus Van Baardwijk.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zwemmen Zwembad
Ophef over moslimazwemmen in Hoensbroek
Apollohal strop voor Heerlen
'Valse verklaring ambtenaar Heerlen in zaak-Apollohal'
Koopmans prijst rapport met advies voor herindeling
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen