Overslaan en naar de inhoud gaan

Islamitische zwemvereniging snapt ophef niet

Geplaatst opdinsdag 25 oktober 2016 - 20:25

De Islamitische zwemvereniging Zuid-Limburg begrijpt niets van de ophef die is ontstaan over het moslimazwemmen in Hoensbroek.

Zwembad Otterveurdt wordt één keer per maand zo'n anderhalf uur gehuurd door een groep moslimvrouwen. De partij Voor Nederland (VNL) vindt dat niet kunnen en heeft er Kamervragen over gesteld.

Lees ook: Ophef over moslimazwemmen in Hoensbroek

Gezellig
"Wij komen er gewoon om ook een keer sportief en gezellig samen te zijn", zegt voorzitter Kim van Baardwijk van de Islamitische zwemvereniging Zuid-Limburg. "Ik zou niet weten waarom daar ophef over gemaakt moet worden. Het wordt al jaren georganiseerd."

Ladies only
Het moslimazwemmen is bedoeld voor vrouwen die vanwege hun geloof niet in aanwezigheid van een man in bikini kunnen zwemmen. Tijdens de speciale uurtjes worden de ramen geblindeerd en bestaat het zwemtoezicht louter uit vrouwen.

Zoeken naar probleem
"Eerst is het de boerkini, waarmee we niet in een openbaar zwembad mogen. Nu mogen we ook niet met vrouwen in een zwembad dat we gewoon afhuren. Het is een beetje alsof er gezocht wordt naar problemen", aldus Van Baardwijk.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zwemmen Zwembad
Ophef over moslimazwemmen in Hoensbroek
Apollohal strop voor Heerlen
'Valse verklaring ambtenaar Heerlen in zaak-Apollohal'
Koopmans prijst rapport met advies voor herindeling
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen