Overslaan en naar de inhoud gaan

Islamitische school Venlo groeit naar 100 leerlingen

Geplaatst opwoensdag 2 september 2015 - 6:52

De islamitische basisschool Al Andalus in Venlo-Noord is het tweede schooljaar begonnen met honderd leerlingen. Dat zijn er 67 meer dan in het eerste schooljaar.

"We zijn goed op weg naar de norm van 205 leerlingen die we op 1 oktober 2018 moeten hebben", zegt de kersverse directeur Theo Kessels (67) uit Sevenum.

Definitieve locatie
Kessels is verheugd dat het leerlingenaantal van de school 'tegen de verdrukking in' aanzienlijk is gegroeid. Hij doelt daarmee op het feit dat de islamitische school nog steeds wacht op een definitieve locatie. De gemeente Venlo, die verantwoordelijk is voor de huisvesting van scholen, heeft echter nog steeds geen uitsluitsel gegeven. Wel zijn er al opties besproken.

Brief aan ouders
Deze maand vindt vervolgoverleg plaats in het kader van een strategische huisvestingsplan voor de hele gemeente. Kessels heeft de ouders al per brief laten weten dat de leerlingen dit schooljaar nog les krijgen in het voormalige pand van ’t Poortje. Al Andalus ging het eerste schooljaar van start in het voormalige, verouderde gebouw van ’t Poortje op industrieterrein De Veegtes.

Graag naar Venlo-Zuid
Directeur Matthijs Vermaas van de overkoepelende Stichting Islamitische Scholen Eindhoven liet eerder weten dat de school graag naar Venlo-Zuid wil, waar veel potentiële leerlingen wonen. Leerlingen komen volgens directeur Kessels vooral uit Venlo Steyl en Tegelen, maar ook uit Beesel, Venray, Roermond en Horst aan de Maas.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Islamitische school Maastricht staat stil bij aanslagen
Groen licht verhuizing islamitische school Venlo
Ramadan en examens: 'Extra kracht van God'
Klas lokaal school
Twee dagen langer vakantie in Roermond door offerfeest
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen