Overslaan en naar de inhoud gaan

Islamitische school Venlo groeit naar 100 leerlingen

Geplaatst opwoensdag 2 september 2015 - 6:52

De islamitische basisschool Al Andalus in Venlo-Noord is het tweede schooljaar begonnen met honderd leerlingen. Dat zijn er 67 meer dan in het eerste schooljaar.

"We zijn goed op weg naar de norm van 205 leerlingen die we op 1 oktober 2018 moeten hebben", zegt de kersverse directeur Theo Kessels (67) uit Sevenum.

Definitieve locatie
Kessels is verheugd dat het leerlingenaantal van de school 'tegen de verdrukking in' aanzienlijk is gegroeid. Hij doelt daarmee op het feit dat de islamitische school nog steeds wacht op een definitieve locatie. De gemeente Venlo, die verantwoordelijk is voor de huisvesting van scholen, heeft echter nog steeds geen uitsluitsel gegeven. Wel zijn er al opties besproken.

Brief aan ouders
Deze maand vindt vervolgoverleg plaats in het kader van een strategische huisvestingsplan voor de hele gemeente. Kessels heeft de ouders al per brief laten weten dat de leerlingen dit schooljaar nog les krijgen in het voormalige pand van ’t Poortje. Al Andalus ging het eerste schooljaar van start in het voormalige, verouderde gebouw van ’t Poortje op industrieterrein De Veegtes.

Graag naar Venlo-Zuid
Directeur Matthijs Vermaas van de overkoepelende Stichting Islamitische Scholen Eindhoven liet eerder weten dat de school graag naar Venlo-Zuid wil, waar veel potentiële leerlingen wonen. Leerlingen komen volgens directeur Kessels vooral uit Venlo Steyl en Tegelen, maar ook uit Beesel, Venray, Roermond en Horst aan de Maas.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Islamitische school Maastricht staat stil bij aanslagen
Groen licht verhuizing islamitische school Venlo
Islamitisch onderwijs islamschool salafisme
Salafisme-lessen verrassing voor zalencomplex Maastricht
Ramadan en examens: 'Extra kracht van God'
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen