Overslaan en naar de inhoud gaan

Islamitische school Venlo groeit naar 100 leerlingen

Geplaatst opwoensdag 2 september 2015 - 6:52

De islamitische basisschool Al Andalus in Venlo-Noord is het tweede schooljaar begonnen met honderd leerlingen. Dat zijn er 67 meer dan in het eerste schooljaar.

"We zijn goed op weg naar de norm van 205 leerlingen die we op 1 oktober 2018 moeten hebben", zegt de kersverse directeur Theo Kessels (67) uit Sevenum.

Definitieve locatie
Kessels is verheugd dat het leerlingenaantal van de school 'tegen de verdrukking in' aanzienlijk is gegroeid. Hij doelt daarmee op het feit dat de islamitische school nog steeds wacht op een definitieve locatie. De gemeente Venlo, die verantwoordelijk is voor de huisvesting van scholen, heeft echter nog steeds geen uitsluitsel gegeven. Wel zijn er al opties besproken.

Brief aan ouders
Deze maand vindt vervolgoverleg plaats in het kader van een strategische huisvestingsplan voor de hele gemeente. Kessels heeft de ouders al per brief laten weten dat de leerlingen dit schooljaar nog les krijgen in het voormalige pand van ’t Poortje. Al Andalus ging het eerste schooljaar van start in het voormalige, verouderde gebouw van ’t Poortje op industrieterrein De Veegtes.

Graag naar Venlo-Zuid
Directeur Matthijs Vermaas van de overkoepelende Stichting Islamitische Scholen Eindhoven liet eerder weten dat de school graag naar Venlo-Zuid wil, waar veel potentiële leerlingen wonen. Leerlingen komen volgens directeur Kessels vooral uit Venlo Steyl en Tegelen, maar ook uit Beesel, Venray, Roermond en Horst aan de Maas.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Islamitische school Maastricht staat stil bij aanslagen
Groen licht verhuizing islamitische school Venlo
Ramadan en examens: 'Extra kracht van God'
Moslimleerlinge uit Heerlen eist vrij voor offerfeest
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen