Overslaan en naar de inhoud gaan

Irritatie over ontbreken regenboogvlag in Echt-Susteren

Geplaatst opwoensdag 19 oktober 2016 - 6:44

Gonnie Perrée uit Maria Hoop begrijpt niet waarom de gemeente Echt-Susteren tijdens de Coming-Outdag niet de regenboogvlag uitstak. De vrouw uit haar ongenoegen in een brief aan alle fractievoorzitters in de raad.

Ze vraagt zich af waarom het college niet opkomt voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (lhbt’ers). Daarbij stelt ze ook de vraag waarom het college wel friettenten promoot en aanwezig is bij schutters- en carnavalsmissen.

Aandacht
Perrée hoopt dat de fractievoorzitters zich bij het college druk gaan maken over het ontbreken van aandacht voor 'elke tiende burger van Echt-Susteren', zoals ze zegt. Een op de tien Nederlanders behoort tot de groep van lhbt’ers.

Steun GroenLinks
"Lhbt’ers worden weer in toenemende mate bedreigd", zegt ze. "Vooral de aanwezigheid van homo’s, lesbo’s en transgenders in het azc is een belangrijk argument om te tonen dat gay erbij horen", zegt Perrée die zich in de raad gesteund weet door GroenLinks. Op vragen van die partij vorig jaar (hangt u volgend jaar de regenboogvlag uit, is er op andere wijze aandacht en mogen we beleid verwachten?) klonk toen al tot drie maal toe een kort en krachtig 'nee'.

Dinsdag liet een woordvoerster zich opnieuw in die trant uit: We discrimineren positief noch negatief. "En we krijgen veel aanvragen voor acties. Als we daar op ingaan, dan hebben we een dagtaak."

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Regenboogvlag Echt-Susteren 11 okt 2019
Ontbreken regenboogvlag Echt-Susteren leidt weer tot kritiek
Echt-Susteren wil nu wel meevlaggen maar heeft geen vlag
Louisa Janssen - Recht op geluk (2017)
Diva Louisa draagt nummer op aan mishandelde homo's
School plaatst 'regenboogkast' voor homo-acceptatie
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen