Overslaan en naar de inhoud gaan

Irritatie over ontbreken regenboogvlag in Echt-Susteren

Geplaatst opwoensdag 19 oktober 2016 - 6:44

Gonnie Perrée uit Maria Hoop begrijpt niet waarom de gemeente Echt-Susteren tijdens de Coming-Outdag niet de regenboogvlag uitstak. De vrouw uit haar ongenoegen in een brief aan alle fractievoorzitters in de raad.

Ze vraagt zich af waarom het college niet opkomt voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (lhbt’ers). Daarbij stelt ze ook de vraag waarom het college wel friettenten promoot en aanwezig is bij schutters- en carnavalsmissen.

Aandacht
Perrée hoopt dat de fractievoorzitters zich bij het college druk gaan maken over het ontbreken van aandacht voor 'elke tiende burger van Echt-Susteren', zoals ze zegt. Een op de tien Nederlanders behoort tot de groep van lhbt’ers.

Steun GroenLinks
"Lhbt’ers worden weer in toenemende mate bedreigd", zegt ze. "Vooral de aanwezigheid van homo’s, lesbo’s en transgenders in het azc is een belangrijk argument om te tonen dat gay erbij horen", zegt Perrée die zich in de raad gesteund weet door GroenLinks. Op vragen van die partij vorig jaar (hangt u volgend jaar de regenboogvlag uit, is er op andere wijze aandacht en mogen we beleid verwachten?) klonk toen al tot drie maal toe een kort en krachtig 'nee'.

Dinsdag liet een woordvoerster zich opnieuw in die trant uit: We discrimineren positief noch negatief. "En we krijgen veel aanvragen voor acties. Als we daar op ingaan, dan hebben we een dagtaak."

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Regenboogvlag Echt-Susteren 11 okt 2019
Ontbreken regenboogvlag Echt-Susteren leidt weer tot kritiek
Echt-Susteren wil nu wel meevlaggen maar heeft geen vlag
Louisa Janssen - Recht op geluk (2017)
Diva Louisa draagt nummer op aan mishandelde homo's
School plaatst 'regenboogkast' voor homo-acceptatie
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen