Overslaan en naar de inhoud gaan

Irritatie over ontbreken regenboogvlag in Echt-Susteren

Geplaatst opwoensdag 19 oktober 2016 - 6:44

Gonnie Perrée uit Maria Hoop begrijpt niet waarom de gemeente Echt-Susteren tijdens de Coming-Outdag niet de regenboogvlag uitstak. De vrouw uit haar ongenoegen in een brief aan alle fractievoorzitters in de raad.

Ze vraagt zich af waarom het college niet opkomt voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (lhbt’ers). Daarbij stelt ze ook de vraag waarom het college wel friettenten promoot en aanwezig is bij schutters- en carnavalsmissen.

Aandacht
Perrée hoopt dat de fractievoorzitters zich bij het college druk gaan maken over het ontbreken van aandacht voor 'elke tiende burger van Echt-Susteren', zoals ze zegt. Een op de tien Nederlanders behoort tot de groep van lhbt’ers.

Steun GroenLinks
"Lhbt’ers worden weer in toenemende mate bedreigd", zegt ze. "Vooral de aanwezigheid van homo’s, lesbo’s en transgenders in het azc is een belangrijk argument om te tonen dat gay erbij horen", zegt Perrée die zich in de raad gesteund weet door GroenLinks. Op vragen van die partij vorig jaar (hangt u volgend jaar de regenboogvlag uit, is er op andere wijze aandacht en mogen we beleid verwachten?) klonk toen al tot drie maal toe een kort en krachtig 'nee'.

Dinsdag liet een woordvoerster zich opnieuw in die trant uit: We discrimineren positief noch negatief. "En we krijgen veel aanvragen voor acties. Als we daar op ingaan, dan hebben we een dagtaak."

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Regenboogvlag Echt-Susteren 11 okt 2019
Ontbreken regenboogvlag Echt-Susteren leidt weer tot kritiek
Echt-Susteren wil nu wel meevlaggen maar heeft geen vlag
vlag
Regenboogvlaggen wapperen bij gemeentes, op een paar na
Louisa Janssen - Recht op geluk (2017)
Diva Louisa draagt nummer op aan mishandelde homo's
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen