Overslaan en naar de inhoud gaan

Ironman-winnaar Bas Diederen gehuldigd in Maastricht

Geplaatst opmaandag 3 augustus 2015 - 15:25

Bas Diederen uit Susteren is maandag officieel gehuldigd op het podium van de Ironman-triatlon in Maastricht.

Hij beklom het podium een beetje stijfjes. "Als ik eenmaal loop dan gaat het wel." Diederen kwam vandaag met zijn gezin naar De Griend in Maastricht voor de officiele uitreiking.

Van Vlerken
Ook werden de winnares bij de vrouwen, Yvonne van Vlerken, en de nummer twee, Sarissa de Vries uit Maastricht, gehuldigd. Een paar honderd atleten en vrijwilligers waren nog gebleven om de uitreiking van de trofeeën mee te maken. De Ironman in Maastricht werd daarna afgesloten met een pasta-party. Maar niet voor Diederen, want die gaat op vakantie met zijn gezin. Daarna begint de training voor de Ironman op Hawaii waar hij op een top-10 klassering gokt.

Opwachten
Het was sowieso een lange dag voor Diederen, want de winnaar van de triatlon wachtte zondagnacht de laatste lopers op. Het is bij de Ironman traditie dat de winnaars de 'verliezers' op de rode loper aanmoedigen. Die eer ging naar het Patrick Recasens Morente en Agnès Bossis uit Parijs. Zij kwamen drie minuten voor middernacht binnen op de Markt in Maastricht. Ze hadden er bijna 17 uur over gedaan. Ter vergelijking: Diederen kwam binnen in een tijd van 8 uur en 27 minuten.

Rennen was er bij de Fransen niet meer bij. Het stel wandelde door de binnenstad van Maastricht, aangemoedigd door de laatste cafégangers. Bij de finish werden ze opgewacht door tientallen vrijwilligers en prijswinnaars van de Ironman.

Lees ook: Triatleet Bas Diederen wint 'thuiswedstrijd' Ironman

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Bas Diederen zet WK Hawaï uit hoofd
Bas Diederen maakt Ironman Hawaï niet af
Bas Diederen zesde in Ironman Zuid-Afrika
Bas Diederen finisht niet in Ironman Frankfurt
Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen