Overslaan en naar de inhoud gaan

Ironman ook komende jaren in Maastricht

Geplaatst opwoensdag 25 november 2020 - 11:49

De komende drie jaar is Maastricht verzekerd van de Ironman. Het is de organisatie gelukt om triatlonwedstrijd weer voor een aantal edities aan Limburg te verbinden.

De eerstvolgende wedstrijd staat voor 1 augustus 2021 gepland. De Ironman 70.3 Maastricht-Limburg is 1,9 kilometer zwemmen in de Maas, 90 kilometer fietsen door het Limburgse Heuvelland en 21,1 kilometer hardlopen door onder andere het historische centrum van Maastricht.

Internationale ligging
“Het is weliswaar een gekke tijd om een nieuwe wedstrijd te lanceren, maar de regio Maastricht, Nederland en de Benelux is er klaar voor”, zegt Vincent van der Stouwe, organisator van IRONMAN-wedstrijden in Nederland. “Limburg is inmiddels onlosmakelijk verbonden met de triatlonsport en de internationale ligging van de regio, de goede bereikbaarheid en het feit dat triatlon in zowel Nederland, Duitsland en België erg populair is, zorgen er voor dat we met plezier deze organisatorische uitdaging aan willen gaan.”

Afstanden
In 2019 en 2020 werden in Maastricht ook al IRONMAN-wedstrijden georganiseerd met kortere olympische- en sprintafstanden. Tot en met 2018 stond zelfs de langste afstand op de agenda.

Uitdagend parcours
Wedstrijddirecteur Rob Frambach denkt een uitdagend parcours te kunnen uitzetten voor zowel de topsporters als de amateurs. Het historische centrum van Maastricht wordt weer zoals vanouds start- en finishplaats en het zwemparcours ligt wederom in de Maas. “Het fietsparcours uit het verleden hebben we flink aangepast en verbeterd”, volgens Frambach.

De Provincie Limburg en de gemeente Maastricht dragen allebei 75.000 euro per jaar bij voor de jaren 2021, 2022 en 2023.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen