Overslaan en naar de inhoud gaan

Ironman Maastricht overweegt kortere afstanden

Geplaatst opvrijdag 5 oktober 2018 - 11:56

De organisatie van de Ironman en de gemeente Maastricht overwegen om de afstanden tijdens volgende editie in 2019 in te korten.

"Momenteel zijn de twee partijen in gesprek om de hele triatlon in Maastricht te schrappen. Maar ik kan nog niet bevestigen of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren". zegt een woordvoerder van IronMan Maastricht. Dat besluit wordt nog in oktober verwacht.

Half
Bij de hele afstand van de triatlon moeten de deelnemers 3,8 kilometer
zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,2 kilometer hardlopen. Tijdens een halve triatlon leggen de deelnemers een afstand van 2,5 kilometer zwemmend, 80 kilometer fietsend en 20 kilometer hardlopend af.

Inschrijvingen
Tijdens de vierde editie, in augustus dit jaar, deden 'slechts' 1500 deelnemers mee, waar er minimaal 2000 deelnemers nodig zijn om een triatlon lucratief te maken voor het Amerikaanse hoofdkantoor. In tegenstelling tot het aantal inschrijvingen kwamen er wel veel bezoekers op het evenement af.

Aantrekkelijker
Door het schrappen van de hele triatlonafstand en het toevoegen van de kleinere afstanden verwacht de organisatie het evenement aantrekkelijker te maken voor meer deelnemers. Met het mogelijk verdwijnen van de klassieke afstand tijdens Ironman Maastricht blijven er in Nederland nog twee triatlons over waar deelnemers de klassieke afstanden kunnen afleggen: Challenge Almere-Amsterdam en de Frysman.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen