Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ironman Maastricht overweegt kortere afstanden

Geplaatst opvrijdag 5 oktober 2018 - 11:56

De organisatie van de Ironman en de gemeente Maastricht overwegen om de afstanden tijdens volgende editie in 2019 in te korten.

"Momenteel zijn de twee partijen in gesprek om de hele triatlon in Maastricht te schrappen. Maar ik kan nog niet bevestigen of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren". zegt een woordvoerder van IronMan Maastricht. Dat besluit wordt nog in oktober verwacht.

Half
Bij de hele afstand van de triatlon moeten de deelnemers 3,8 kilometer
zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,2 kilometer hardlopen. Tijdens een halve triatlon leggen de deelnemers een afstand van 2,5 kilometer zwemmend, 80 kilometer fietsend en 20 kilometer hardlopend af.

Inschrijvingen
Tijdens de vierde editie, in augustus dit jaar, deden 'slechts' 1500 deelnemers mee, waar er minimaal 2000 deelnemers nodig zijn om een triatlon lucratief te maken voor het Amerikaanse hoofdkantoor. In tegenstelling tot het aantal inschrijvingen kwamen er wel veel bezoekers op het evenement af.

Aantrekkelijker
Door het schrappen van de hele triatlonafstand en het toevoegen van de kleinere afstanden verwacht de organisatie het evenement aantrekkelijker te maken voor meer deelnemers. Met het mogelijk verdwijnen van de klassieke afstand tijdens Ironman Maastricht blijven er in Nederland nog twee triatlons over waar deelnemers de klassieke afstanden kunnen afleggen: Challenge Almere-Amsterdam en de Frysman.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1

Meest gelezen