Overslaan en naar de inhoud gaan

Ironman-helden halen ruim 66.000 euro op voor spierziekte

Geplaatst opzaterdag 25 augustus 2018 - 10:34

Ironman-helden Mathon van Eijsden en Glenn Wijntjes hebben een bedrag van 66.469,31 euro opgehaald voor onderzoek naar de ataxie van Friedreich, een spierziekte.

Vrijdagavond heeft het duo de cheque overhandigd.

Helden
Mathon en Glenn hebben bij de Ironman een indrukwekkende prestatie geleverd. Omdat Glenn door een spierziekte niet meer zelf kan sporten, nam Mathon hem op sleeptouw mee. Samen hebben ze 3,8 kilometer gezwommen, 180 kilometer gefietst en 42 kilometer hardgelopen. Ze legden het parcours af met behulp van een bootje, een bakfiets en een speciale rolstoel in hun eigen Maastricht.

Lees ook: Mathon en Glenn als ware helden onthaald bij finish Ironman

​Startgeld
Met deze knappe prestatie haalden ze een bedrag van 17.000 euro op. Tom Dumoulin deed daarna ook nog een duit in het zakje door zijn startgeld van de Ridderronde aan het tweetal te doneren.

Lees ook: Dumoulin doneert startgeld Ridderronde aan Ironman-helden

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen