Overslaan en naar de inhoud gaan

Ironman-helden halen 17.000 euro op voor spieronderzoek

Geplaatst opmaandag 6 augustus 2018 - 18:07

Mathon van Eijsden en Glenn Wijntjens hebben een bedrag van ruim 17.000 euro opgehaald tijdens de Ironman. De opbrengst gaat naar onderzoek naar de ataxie van Friedreich, een spierziekte.

Wijntjens lijdt sinds zijn vijftiende aan die ziekte, waardoor hij steeds meer beperkt wordt in zijn bewegingsvrijheid. Hij wordt sinds zijn jeugd door een hechte vriendengroep gesteund.

Spierziekte
Mathon van Eijsden wist dat hij ooit mee wilde doen aan een grote sportwedstrijd, en vroeg hem voor de Ironman Maastricht. Wijntjens stemde direct toe. Hij verloor veel gewicht en werkte aan zijn armspieren, om de uitdaging voor Van Eijsden realistisch te houden. Het tweetal besloot om hun prestatie te koppelen aan het onderzoek naar de spierziekte.

Lees ook: Mathon en Glenn als ware helden onthaald bij finish Ironman

Award
Op maandag kreeg het duo de eerste Andre Willems Award, als teken van waardering voor hun initiatief.

Lees ook: Award voor sleeptouw-koppel Ironman Mathon en Glenn

In WijZijnLimburg een reportage over de bijzondere Ironman van het Maastrichtse tweetal, dat 3,8 kilometer heeft gezwommen, 180 kilometer gefietst en een marathon heeft gelopen.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen