Overslaan en naar de inhoud gaan

Ironman-helden halen 17.000 euro op voor spieronderzoek

Geplaatst opmaandag 6 augustus 2018 - 18:07

Mathon van Eijsden en Glenn Wijntjens hebben een bedrag van ruim 17.000 euro opgehaald tijdens de Ironman. De opbrengst gaat naar onderzoek naar de ataxie van Friedreich, een spierziekte.

Wijntjens lijdt sinds zijn vijftiende aan die ziekte, waardoor hij steeds meer beperkt wordt in zijn bewegingsvrijheid. Hij wordt sinds zijn jeugd door een hechte vriendengroep gesteund.

Spierziekte
Mathon van Eijsden wist dat hij ooit mee wilde doen aan een grote sportwedstrijd, en vroeg hem voor de Ironman Maastricht. Wijntjens stemde direct toe. Hij verloor veel gewicht en werkte aan zijn armspieren, om de uitdaging voor Van Eijsden realistisch te houden. Het tweetal besloot om hun prestatie te koppelen aan het onderzoek naar de spierziekte.

Lees ook: Mathon en Glenn als ware helden onthaald bij finish Ironman

Award
Op maandag kreeg het duo de eerste Andre Willems Award, als teken van waardering voor hun initiatief.

Lees ook: Award voor sleeptouw-koppel Ironman Mathon en Glenn

In WijZijnLimburg een reportage over de bijzondere Ironman van het Maastrichtse tweetal, dat 3,8 kilometer heeft gezwommen, 180 kilometer gefietst en een marathon heeft gelopen.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen