Overslaan en naar de inhoud gaan

Ironman-helden halen 17.000 euro op voor spieronderzoek

Geplaatst opmaandag 6 augustus 2018 - 18:07

Mathon van Eijsden en Glenn Wijntjens hebben een bedrag van ruim 17.000 euro opgehaald tijdens de Ironman. De opbrengst gaat naar onderzoek naar de ataxie van Friedreich, een spierziekte.

Wijntjens lijdt sinds zijn vijftiende aan die ziekte, waardoor hij steeds meer beperkt wordt in zijn bewegingsvrijheid. Hij wordt sinds zijn jeugd door een hechte vriendengroep gesteund.

Spierziekte
Mathon van Eijsden wist dat hij ooit mee wilde doen aan een grote sportwedstrijd, en vroeg hem voor de Ironman Maastricht. Wijntjens stemde direct toe. Hij verloor veel gewicht en werkte aan zijn armspieren, om de uitdaging voor Van Eijsden realistisch te houden. Het tweetal besloot om hun prestatie te koppelen aan het onderzoek naar de spierziekte.

Lees ook: Mathon en Glenn als ware helden onthaald bij finish Ironman

Award
Op maandag kreeg het duo de eerste Andre Willems Award, als teken van waardering voor hun initiatief.

Lees ook: Award voor sleeptouw-koppel Ironman Mathon en Glenn

In WijZijnLimburg een reportage over de bijzondere Ironman van het Maastrichtse tweetal, dat 3,8 kilometer heeft gezwommen, 180 kilometer gefietst en een marathon heeft gelopen.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen