Overslaan en naar de inhoud gaan

Iragh Ebrahimi uit Tegelen krijgt verblijfsvergunning

Geplaatst opvrijdag 19 augustus 2016 - 10:25

Asielzoeker Iragh Ebrahimi uit Tegelen krijgt toch een verblijfsvergunning. De 20-jarige Iragh krijgt de vergunning nu wel, omdat alle papieren nog een keer bekeken zijn.

Een brief aan staatssecretaris Klaas Dijkhoff gaf uiteindelijk de doorslag. Hij heeft zijn zogeheten discretionaire bevoegdheid gebruikt om deze uitzondering te maken. De brief was onder meer een actie van de politiek in Venlo.

Oma
Iragh woont in een aanleunwoning, samen met zijn oma die al eerder een verblijfsvergunning kreeg. Iragh zorgt voor het huishouden. Zijn oma is slecht ter been, heeft last van haar rug en is dementerende. Omdat de oma van Iragh een alleenstaande vrouw is, kreeg zij meteen toestemming om in ons land te blijven. Ze spreekt praktisch geen Nederlands en dat maakt het volgens Iragh erg moeilijk voor zijn oma om alleen in Nederland achter te blijven.

Vermoord
Iragh verloor zijn beide ouders in 2011 in Afghanistan; zij werden vermoord door de Taliban toen ze in een bus zaten en werden aangezien voor terroristen. Iragh en zijn oma vluchtten daarop uit Afghanistan.

Lees ook: Tegelse asielzoeker Iragh Ebrahimi (18) moet land uit van IND

De IND geloofde zijn verhaal niet. De immigratiedienst wilde bewijs zien uit het overlijdensregister. Maar dat was er niet. Iragh had wel verklaringen van de buschauffeur en mede-passagiers die getuige waren van de moord op zijn ouders. Maar volgens de IND was dat niet genoeg.

Studie
Iragh volgt een ICT-opleiding waar hij zich nu meer op kan richten. Zijn tijdelijke verblijfsvergunning geldt voor de duur van vijf jaar. In de regel wordt zo'n tijdelijke vergunning omgezet in een definitieve verblijfsvergunning.

In het L1NWS om 17.30 uur een portret van de Afghaanse jongen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Iragh kan het niet geloven: 'Ik mag blijven!'
Ali Tegelen Asielzoeker
Asielzoeker uit Tegelen wil verblijfsvergunning afdwingen
Vluchteling krijgt na 14 jaar verblijfsvergunning
Staatssecretaris betreurt situatie ondergedoken Syriƫrs
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen