Overslaan en naar de inhoud gaan

Iraanse vluchteling uit Heerlen bodybuildingkampioen

Geplaatst opwoensdag 15 november 2017 - 13:45

Sunny Letafat, vluchteling uit Iran, is bodybuildingkampioen van de Benelux.

De 28-jarige vluchteling kwam met een omweg terecht in het asielzoekerscentrum in Heerlen. En hij weet niet of hij in Nederland mag blijven.

Onzekere situatie
De afgelopen twintig maanden woonde de bodybuilder in vijf verschillende opvangcentra in Nederland. Ondanks zijn onzekere situatie in Nederland bleef hij trainen.

Video: L1

Zeventig kilo
Mensen om hem heen hielpen hem aan de juiste voeding en andere levensmiddelen. Kleding en schoenen kreeg hij van zijn trainer. Het leverde Sunny uiteindelijk begin november de zwaarbevochten bodybuildingtitel van de Benelux op. In de categorie tot zeventig kilo.

Sportliefde
De liefde voor de sport begon in zijn vaderland Iran. "Maar ik kon daar niet blijven. Het was niet veilig voor mij. Ik veranderde van geloof, daarom is het onveilig," zegt Sunny. De vluchteling hoopt in Limburg te blijven, maar dat is niet aan hem. "Ik houd van Nederland en van de Nederlandse mensen."

Exclusief
Hier het hele gesprek met Sunny Letafat

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen