Overslaan en naar de inhoud gaan

Iraanse vluchteling uit Heerlen bodybuildingkampioen

Geplaatst opwoensdag 15 november 2017 - 13:45

Sunny Letafat, vluchteling uit Iran, is bodybuildingkampioen van de Benelux.

De 28-jarige vluchteling kwam met een omweg terecht in het asielzoekerscentrum in Heerlen. En hij weet niet of hij in Nederland mag blijven.

Onzekere situatie
De afgelopen twintig maanden woonde de bodybuilder in vijf verschillende opvangcentra in Nederland. Ondanks zijn onzekere situatie in Nederland bleef hij trainen.

Video: L1

Zeventig kilo
Mensen om hem heen hielpen hem aan de juiste voeding en andere levensmiddelen. Kleding en schoenen kreeg hij van zijn trainer. Het leverde Sunny uiteindelijk begin november de zwaarbevochten bodybuildingtitel van de Benelux op. In de categorie tot zeventig kilo.

Sportliefde
De liefde voor de sport begon in zijn vaderland Iran. "Maar ik kon daar niet blijven. Het was niet veilig voor mij. Ik veranderde van geloof, daarom is het onveilig," zegt Sunny. De vluchteling hoopt in Limburg te blijven, maar dat is niet aan hem. "Ik houd van Nederland en van de Nederlandse mensen."

Exclusief
Hier het hele gesprek met Sunny Letafat

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen