Overslaan en naar de inhoud gaan

Iraanse vluchteling uit Heerlen bodybuildingkampioen

Geplaatst opwoensdag 15 november 2017 - 13:45

Sunny Letafat, vluchteling uit Iran, is bodybuildingkampioen van de Benelux.

De 28-jarige vluchteling kwam met een omweg terecht in het asielzoekerscentrum in Heerlen. En hij weet niet of hij in Nederland mag blijven.

Onzekere situatie
De afgelopen twintig maanden woonde de bodybuilder in vijf verschillende opvangcentra in Nederland. Ondanks zijn onzekere situatie in Nederland bleef hij trainen.

Video: L1

Zeventig kilo
Mensen om hem heen hielpen hem aan de juiste voeding en andere levensmiddelen. Kleding en schoenen kreeg hij van zijn trainer. Het leverde Sunny uiteindelijk begin november de zwaarbevochten bodybuildingtitel van de Benelux op. In de categorie tot zeventig kilo.

Sportliefde
De liefde voor de sport begon in zijn vaderland Iran. "Maar ik kon daar niet blijven. Het was niet veilig voor mij. Ik veranderde van geloof, daarom is het onveilig," zegt Sunny. De vluchteling hoopt in Limburg te blijven, maar dat is niet aan hem. "Ik houd van Nederland en van de Nederlandse mensen."

Exclusief
Hier het hele gesprek met Sunny Letafat

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen