Overslaan en naar de inhoud gaan

Iraanse separatisten demonstreren tijdens Amstel Gold Race

Geplaatst opzondag 17 april 2016 - 18:46

In Bemelen hebben leden van de Awhaz Bevrijdingsorgansaitie ALO tijdens de Amstel Gold Race met spandoeken aandacht gevraagd voor hun strijd,

Al-Awhaz maakt sinds 1925 deel uit van de Iraanse povincie Khuzestan . De 5 miljoen Ahwazi voelen zich als Arabische minderheid onderdrukt, en streven naar een onafhankelijk staat. Enkele honderden Awhazi waren dit weekend naar Bemelen gekomen voor hun jaarlijkse bijeenkomst.

Al Mansouri
De meest bekende vertegenwoordiger van de Awhaz Bevrijdingsorganisatie is de in Maastricht wonende Faleh Abdullah al-Mansouri . Hij zat jarenlang in gevangenschap in Iran, dat hem beschuldigde lid te zijn van een terroristische organisatie. In 2014 kwam hij weer vrij.

<div style="background-color:#f3f3f3; padding:10px; padding-left:15px;"><p style="color: rgb(100, 100, 100);">Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?<br />Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!</p></div>

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Welkomstreceptie voor Abdullah Al-Mansouri
Hevig onweer zorgt voor overlast in Zuid-Limburg
Nieuwe eikelmuizen uitgezet in bos bij Bemelen
Brandende Europese vlag
Europese vlag in de hens in Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen