Overslaan en naar de inhoud gaan

IOC: mishandelingszaak Eurlings is 'privékwestie'

Geplaatst opvrijdag 17 maart 2017 - 11:51

De affaire tussen CDA-prominent Camiel Eurlings en zijn ex-vriendin lijkt vooralsnog geen directe gevolgen te hebben voor zijn carrière.

De oud-minister is sinds 2013 lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Die organisatie laat donderdag weten dat de mishandelingszaak geen gevolgen heeft voor zijn positie. "Het IOC is op de hoogte van de situatie. Dit is een privézaak, het IOC heeft hier verder niets op te zeggen", staat te lezen in een verklaring.

Mishandeld
De zaak draait om een ruzie tussen
Eurlings en zijn ex-vriendin Tessa Rolink in de zomer van 2015. Het fotomodel deed aangifte tegen de ex-politicus omdat hij haar destijds zou hebben mishandeld. Het Openbaar Ministerie (OM) vond genoeg bewijs voor een 'eenvoudige mishandeling', maar verzocht Eurlings en Rolink om er samen uit te komen in een bemiddelingstraject. Omdat Rolink dat weigerde, trof het OM een schikking met Eurlings.

Fel van leer
​Rolink trok vrijdag in De Telegraaf fel van leer over haar ex-vriend. Volgens haar heeft Eurlings wel degelijk een strafblad, iets dat door zowel het Openbaar Ministerie als Gert-Jan Knoops, de advocaat van Eurlings, bestreden wordt. Toch houdt Rolink vast dat dat niet klopt. "Hij heeft een taakstraf opgelegd gekregen. Dat zijn persmeneer er een andere draai aan geeft, is juridisch gezien onjuist."

Camiel Eurlings heeft zelf nog niet gereageerd op de zaak.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Onderzoek mishandelingszaak Eurlings nog niet klaar
Ex-vriendin weigert gesprek met Camiel Eurlings
OM vervolgt Camiel Eurlings voor huiselijk geweld
Eurlings over mishandeling: 'Zo zit ik niet in elkaar'
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen