Overslaan en naar de inhoud gaan

IOC: mishandelingszaak Eurlings is 'privékwestie'

Geplaatst opvrijdag 17 maart 2017 - 11:51

De affaire tussen CDA-prominent Camiel Eurlings en zijn ex-vriendin lijkt vooralsnog geen directe gevolgen te hebben voor zijn carrière.

De oud-minister is sinds 2013 lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Die organisatie laat donderdag weten dat de mishandelingszaak geen gevolgen heeft voor zijn positie. "Het IOC is op de hoogte van de situatie. Dit is een privézaak, het IOC heeft hier verder niets op te zeggen", staat te lezen in een verklaring.

Mishandeld
De zaak draait om een ruzie tussen
Eurlings en zijn ex-vriendin Tessa Rolink in de zomer van 2015. Het fotomodel deed aangifte tegen de ex-politicus omdat hij haar destijds zou hebben mishandeld. Het Openbaar Ministerie (OM) vond genoeg bewijs voor een 'eenvoudige mishandeling', maar verzocht Eurlings en Rolink om er samen uit te komen in een bemiddelingstraject. Omdat Rolink dat weigerde, trof het OM een schikking met Eurlings.

Fel van leer
​Rolink trok vrijdag in De Telegraaf fel van leer over haar ex-vriend. Volgens haar heeft Eurlings wel degelijk een strafblad, iets dat door zowel het Openbaar Ministerie als Gert-Jan Knoops, de advocaat van Eurlings, bestreden wordt. Toch houdt Rolink vast dat dat niet klopt. "Hij heeft een taakstraf opgelegd gekregen. Dat zijn persmeneer er een andere draai aan geeft, is juridisch gezien onjuist."

Camiel Eurlings heeft zelf nog niet gereageerd op de zaak.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Onderzoek mishandelingszaak Eurlings nog niet klaar
Ex-vriendin weigert gesprek met Camiel Eurlings
OM vervolgt Camiel Eurlings voor huiselijk geweld
Eurlings over mishandeling: 'Zo zit ik niet in elkaar'
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen