Overslaan en naar de inhoud gaan

'Inzetbaarheid Limburgse agent is 61 procent'

Geplaatst opzaterdag 12 januari 2019 - 9:15

Een gemiddelde agent in Limburg is maar voor 61 procent inzetbaar.

Dat zegt Ingrid Schäfer-Poels, hoofd van de Limburgse politie tegen het FD.

Vergrijzing
De lage inzetbaarheid komt door de vergrijzing bij de politie-eenheid van onze provincie. Ongeveer een derde van de politiemensen in Limburg is ouder dan 55 jaar. Hun inzetbaarheid is lager, omdat zulke oudere agenten bijvoorbeeld geen nachtdiensten hoeven te draaien. Een ander probleem voor Schäfer is dat als die oudere agenten de komende jaren met pensioen gaan, er ineens veel ervaring en kennis verdwijnt over politiezaken in Limburg.

Samenwerking
Maar volgens Schäfer is het niet alleen een taak voor de politie om de overlast en misdaad in Limburg onder controle te krijgen. "Strafrecht an sich is vaak helemaal geen oplossing. Juist met gemeenten, fiscus en Fiod kunnen we drugscriminelen heel goed in hun beurs pakken. Zo benut je ook je capaciteit efficiënter", zegt ze in de krant.

Babykamer
Grootste probleem in Limburg is volgens Schäfer de ondermijning door de georganiseerde misdaad. Dat is er de oorzaak van dat bijvoorbeeld midden in een Sittardse woonwijk een cocaïnewasserij was gevestigd, of dat drugsbendes mensen zo onder druk zetten dat er hennepplanten en groeilampen worden geplaatst in een babykamer, zoals twee jaar geleden in Heerlen aan het licht kwam.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen