Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Inzetbaarheid Limburgse agent is 61 procent'

Geplaatst opzaterdag 12 januari 2019 - 9:15

Een gemiddelde agent in Limburg is maar voor 61 procent inzetbaar.

Dat zegt Ingrid Schäfer-Poels, hoofd van de Limburgse politie tegen het FD.

Vergrijzing
De lage inzetbaarheid komt door de vergrijzing bij de politie-eenheid van onze provincie. Ongeveer een derde van de politiemensen in Limburg is ouder dan 55 jaar. Hun inzetbaarheid is lager, omdat zulke oudere agenten bijvoorbeeld geen nachtdiensten hoeven te draaien. Een ander probleem voor Schäfer is dat als die oudere agenten de komende jaren met pensioen gaan, er ineens veel ervaring en kennis verdwijnt over politiezaken in Limburg.

Samenwerking
Maar volgens Schäfer is het niet alleen een taak voor de politie om de overlast en misdaad in Limburg onder controle te krijgen. "Strafrecht an sich is vaak helemaal geen oplossing. Juist met gemeenten, fiscus en Fiod kunnen we drugscriminelen heel goed in hun beurs pakken. Zo benut je ook je capaciteit efficiënter", zegt ze in de krant.

Babykamer
Grootste probleem in Limburg is volgens Schäfer de ondermijning door de georganiseerde misdaad. Dat is er de oorzaak van dat bijvoorbeeld midden in een Sittardse woonwijk een cocaïnewasserij was gevestigd, of dat drugsbendes mensen zo onder druk zetten dat er hennepplanten en groeilampen worden geplaatst in een babykamer, zoals twee jaar geleden in Heerlen aan het licht kwam.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen