Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Inzetbaarheid Limburgse agent is 61 procent'

Geplaatst opzaterdag 12 januari 2019 - 9:15

Een gemiddelde agent in Limburg is maar voor 61 procent inzetbaar.

Dat zegt Ingrid Schäfer-Poels, hoofd van de Limburgse politie tegen het FD.

Vergrijzing
De lage inzetbaarheid komt door de vergrijzing bij de politie-eenheid van onze provincie. Ongeveer een derde van de politiemensen in Limburg is ouder dan 55 jaar. Hun inzetbaarheid is lager, omdat zulke oudere agenten bijvoorbeeld geen nachtdiensten hoeven te draaien. Een ander probleem voor Schäfer is dat als die oudere agenten de komende jaren met pensioen gaan, er ineens veel ervaring en kennis verdwijnt over politiezaken in Limburg.

Samenwerking
Maar volgens Schäfer is het niet alleen een taak voor de politie om de overlast en misdaad in Limburg onder controle te krijgen. "Strafrecht an sich is vaak helemaal geen oplossing. Juist met gemeenten, fiscus en Fiod kunnen we drugscriminelen heel goed in hun beurs pakken. Zo benut je ook je capaciteit efficiënter", zegt ze in de krant.

Babykamer
Grootste probleem in Limburg is volgens Schäfer de ondermijning door de georganiseerde misdaad. Dat is er de oorzaak van dat bijvoorbeeld midden in een Sittardse woonwijk een cocaïnewasserij was gevestigd, of dat drugsbendes mensen zo onder druk zetten dat er hennepplanten en groeilampen worden geplaatst in een babykamer, zoals twee jaar geleden in Heerlen aan het licht kwam.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen