Overslaan en naar de inhoud gaan

Inzet Roemenen kost Wetron tonnen boete

Geplaatst opwoensdag 18 november 2015 - 6:50

Logistiek ondernemer Wetron in Weert heeft een boete van 250.000 euro gekregen omdat het chauffeurs uit Roemenië heeft ingeschakeld.

Volgens de ministeries van Infrastructuur en Sociale Zaken heeft de grote logistieke onderneming twee wetten overtreden: de arbeidstijden en de Wet arbeid vreemdelingen.

Klachten
Inspecteurs van de ministeries vielen in 2013 en 2014 twee keer binnen bij Wetron. Aanleiding waren, schrijft het ministerie van Infrastructuur in een zogeheten ‘boeterapport’, klachten en uitkomsten van weginspecties. De inspecteurs troffen in Nederland op vrachtwagens van Wetron International in Weert chauffeurs aan die formeel in dienst waren van een Roermeense vestiging.

Papieren constructie
De inspecteurs stelden vast dat dit een papieren constructie was en dat de hele organisatie rond ritten en personeel werd geregeld in Weert. Ook alle kosten die de chauffeurs van de Roemeense dochter maakten (brandstof, tol, veer) werden door Weert betaald.
Daarnaast ontdekten de speurders dat gegevens over de chauffeurs en de rittenadministratie ontbraken.

Kruistocht
De FNV voert op dit moment een kruistocht tegen logistieke bedrijven in Nederland die het in haar ogen niet zo nauw nemen met de regels. Directeur Paul Maas van Wetron zegt dat de boetes onterecht zijn opgelegd en dat er bezwaar is aangetekend.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Nog geen Kamerdebat over uitbuiting Filipino's
Transportbedrijf Wismans rijdt zonder vergunning rond
Wismans-chauffeurs gedeeltelijk uitbetaald en naar huis
Boete voor misstanden bij twee Limburgse transporteurs
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen