Overslaan en naar de inhoud gaan

Inzamelingsacties opgezet om afgebrande manege te helpen

Geplaatst opzondag 9 februari 2020 - 19:52

De afgebrande manege aan de Passartweg in Heerlen, krijgt hulp van paardenliefhebbers uit heel Nederland.

Diverse inzamelingsacties zijn opgezet om de eigenaren van de paardenstal te hulp te schieten. Zondagavond was er al ruim achtduizend euro opgehaald.

Twee acties
Een amazone zette een inzamelingsactie op touw om geld op te halen om de manege weer te herbouwen. Daar kwam zondagavond al duizend euro binnen. Een andere actie bracht al zevenduizend euro op.

Helpen
"Na de vreselijke brand in een manege aan de Passartweg in Heerlen zijn enkele paarden om het leven gekomen", beschrijft een van de initiatiefneemster van de acties. "Laten we er met zijn allen voor zorgen dat we de mensen kunnen helpen door een kleine donatie te doen. Het geld dat we inzamelen, is bedoeld voor alle kosten die de eigenaren en manegehouder de komende tijd zullen hebben."

Lees ook: Grote brand in manege: tien paarden omgekomen, elf gered

Elf paarden gered
Bij de grote brand zijn in de nacht van zaterdag op zondag tien paarden omgekomen. Elf paarden konden op tijd uit de brandende stallen gered worden. In de paardenboxen op het terrein van de manege stonden in totaal 21 paarden gestald.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen