Overslaan en naar de inhoud gaan

Inzamelingsacties opgezet om afgebrande manege te helpen

Geplaatst opzondag 9 februari 2020 - 19:52

De afgebrande manege aan de Passartweg in Heerlen, krijgt hulp van paardenliefhebbers uit heel Nederland.

Diverse inzamelingsacties zijn opgezet om de eigenaren van de paardenstal te hulp te schieten. Zondagavond was er al ruim achtduizend euro opgehaald.

Twee acties
Een amazone zette een inzamelingsactie op touw om geld op te halen om de manege weer te herbouwen. Daar kwam zondagavond al duizend euro binnen. Een andere actie bracht al zevenduizend euro op.

Helpen
"Na de vreselijke brand in een manege aan de Passartweg in Heerlen zijn enkele paarden om het leven gekomen", beschrijft een van de initiatiefneemster van de acties. "Laten we er met zijn allen voor zorgen dat we de mensen kunnen helpen door een kleine donatie te doen. Het geld dat we inzamelen, is bedoeld voor alle kosten die de eigenaren en manegehouder de komende tijd zullen hebben."

Lees ook: Grote brand in manege: tien paarden omgekomen, elf gered

Elf paarden gered
Bij de grote brand zijn in de nacht van zaterdag op zondag tien paarden omgekomen. Elf paarden konden op tijd uit de brandende stallen gered worden. In de paardenboxen op het terrein van de manege stonden in totaal 21 paarden gestald.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen