Overslaan en naar de inhoud gaan

Inzamelingsacties opgezet om afgebrande manege te helpen

Geplaatst opzondag 9 februari 2020 - 19:52

De afgebrande manege aan de Passartweg in Heerlen, krijgt hulp van paardenliefhebbers uit heel Nederland.

Diverse inzamelingsacties zijn opgezet om de eigenaren van de paardenstal te hulp te schieten. Zondagavond was er al ruim achtduizend euro opgehaald.

Twee acties
Een amazone zette een inzamelingsactie op touw om geld op te halen om de manege weer te herbouwen. Daar kwam zondagavond al duizend euro binnen. Een andere actie bracht al zevenduizend euro op.

Helpen
"Na de vreselijke brand in een manege aan de Passartweg in Heerlen zijn enkele paarden om het leven gekomen", beschrijft een van de initiatiefneemster van de acties. "Laten we er met zijn allen voor zorgen dat we de mensen kunnen helpen door een kleine donatie te doen. Het geld dat we inzamelen, is bedoeld voor alle kosten die de eigenaren en manegehouder de komende tijd zullen hebben."

Lees ook: Grote brand in manege: tien paarden omgekomen, elf gered

Elf paarden gered
Bij de grote brand zijn in de nacht van zaterdag op zondag tien paarden omgekomen. Elf paarden konden op tijd uit de brandende stallen gered worden. In de paardenboxen op het terrein van de manege stonden in totaal 21 paarden gestald.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen