Overslaan en naar de inhoud gaan

Inzamelingsactie voor 'puthond' Zorro

Geplaatst opdinsdag 8 maart 2016 - 12:28

Een inzamelingsactie moet ervoor zorgen dat hond Zorro uit Venlo zijn akelige verblijf in een tien meter diepe put weer helemaal te boven komt.

Zorro moet geopereerd worden vanwege een gecompliceerde breuk aan zijn achterpoot, maar zijn bazin heeft daar geen geld voor.

Inzamelen
Vrienden van de eigenares hebben daarom besloten geld in te zamelen. Het zal waarschijnlijk maanden duren eer Zorro helemaal is hersteld.

Lees ook: 'Het is maar de vraag of Zorro overleeft'.

Ruim anderhalve week geleden was Zorro ineens verdwenen. Na zes dagen zoeken werd de hond gevonden, onderin een put van zo'n tien meter diep.

Uit de put
En daarmee was het leed nog niet geleden, want het was een hele kluif om Zorro weer naar boven te halen. Met behulp van de brandweer daalde uiteindelijk een politieagent af in de tunnel, die Zorro meenam naar boven.

Eenmaal boven bleek Zorro ernstig verzwakt en uitgedroogd. Ook bleek zijn poot gebroken. Inmiddels is de hond voldoende aangesterkt om onder het mes te kunnen.

Lees ook: Verzwakte hond Zorro na dagen uit diepe put gered.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Inzamelingsactie voor hond Zorro levert 660 euro op
Hond al dagen vast in tien meter diepe put
'Het is maar de vraag of Zorro overleeft'
Uit put geredde Zorro geopereerd aan gebroken achterpoot
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen