Overslaan en naar de inhoud gaan

Inzamelingsactie voor docu over Fernando Ricksen

Geplaatst opmaandag 10 oktober 2016 - 9:55

Er is een documentaire over oud-voetballer Fernando Ricksen in de maak.

Fernando Ricksen - De Finale Strijd moet een inkijkje in het leven van de doodzieke Heerlenaar bieden.

Doneren
Acteur en documentairemaker Ronald Top werkt op dit moment aan de film over Ricksen (40), die aan de dodelijke spierziekte ALS lijdt. Om het budget voor zijn project bijeen te krijgen, is hij een inzamelingsactie gestart. Op een crowdfundingswebsite is tot nu toe ruim 200 euro gedoneerd. Om de documentaire af te ronden is volgens de maker 20.000 euro nodig.

Urgentie
Top wil de film het liefst zo snel mogelijk afronden en in première laten gaan. "
Het maken van de documentaire heeft urgentie. Het ziekteproces maakt dat Fernando fysiek steeds zwakker wordt. Hij kan zich enkel nog maar schuifelend voortbewegen en kan vrijwel niet meer spreken", schrijft de regisseur. "Omdat hij het zelf niet langer kan zal Fernando's vrouw Veronika hem een stem geven."

De eerste opnames voor de film zijn al gemaakt. Een filmploeg volgde Ricksen daarvoor in Nederland en in Spanje, waar hij een huis heeft.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen