Overslaan en naar de inhoud gaan

Inzamelingsactie voor in Australië gewond geraakte vrouw

Geplaatst opdonderdag 16 januari 2020 - 19:12

Gebroken benen, een gebroken enkel en gescheurde knieschijven. Nadine Broere (25) maakt het naar omstandigheden goed in een ziekenhuis in Australië. De grote vraag is wanneer ze weer thuis is in Molenhoek.

Begin januari kwam er een abrupt einde aan het lange en avontuurlijke verblijf van Nadine Broere 'Down-Under'. In Zuid-Australië, ver van de bewoonde wereld, kreeg ze een zwaar auto-ongeluk. Met een helikopter is ze naar het ziekenhuis in Adelaide gebracht.

Geluk
"Ze heeft heel veel geluk gehad." Tweelingzus Caroline Broere kan het nog niet aan om de foto's van het wrak te bekijken. Nadine slipte, raakte van de weg en crashte op een boom. De weg was spekglad geworden door water en as in het door bosbranden geteisterde gebied. "Puur overlevingsinstinct", vult vader Ronald Broere aan. "Voordat ze buiten bewustzijn raakte, heeft ze nog een Australische vriendin kunnen bellen voor hulp."

Operaties
Twee weken ligt ze nu in het ziekenhuis. Drie operaties heeft Nadine achter de rug. Een vierde volgt. Dat gebeurt in Nederland. De vraag is wanneer ze terug naar huis kan. "Ze moet fit-to-fly worden verklaard. Dat kan nog weken duren."

Ongeduld
Backpacker Nadine had, dacht ze, overal rekening mee gehouden toen ze een jaar geleden vertrok. "Ze was zelfs verzekerd als ze daar zou komen te overlijden. Dan zou ze teruggevlogen worden." Maar de repatriëring na haar ongeluk moet nu voor eigen rekening. Ronald: "Dat heeft er mee te maken dat ze al zo lang weg is." Het ongeduld is groot bij familie Broere. Ze willen zo snel mogelijk hun dochter in de armen sluiten. "Frustrerend, je wil bij haar zijn," vertelt Caroline.

Inzamelingsactie
Vader Ronald vliegt vrijdag naar zijn dochter: "Ik kom niet naar huis zonder haar." De vraag is alleen hoe lang het gaat duren voordat de artsen haar willen laten vliegen. "Het kan weken duren. Behalve de vlucht moet ik daar ook blijven. Dat gaat behoorlijk in de kosten lopen." Vrienden van de familie Broere zijn een inzamelingsactie gestart. Geld wordt online via donaties binnengehaald. Het streefbedrag is 12.000 euro. Binnen anderhalve dag stond de teller al op 8.000 euro. "Ongelooflijk", zegt Ronald.

Dankbaar
Ronald Broere is ook dankbaar dat zijn werkgever hem de komende tijd in Adelaide kan posten. Zo is hij dicht bij zijn dochter. De medewerker van de Rabobank zegt een goede baan te hebben: "Maar de situatie is niet zo dat we alle kosten voor de terugkomst van Nadine zomaar kunnen betalen. Daar hebben we echt hulp bij nodig."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen