Overslaan en naar de inhoud gaan

Inzamelingsactie voor in Amerika opgepakte Youtubers

Geplaatst opwoensdag 18 september 2019 - 10:48

De Amsterdamse Youtuber Rick Vermeij is een inzamelingsactie gestart voor zijn onlangs in Amerika opgepakte collega's Ties Granzier uit Linne en Govert Sweep.

"De politie heeft al hun apparatuur afgepakt. Daarom wil ik ze graag helpen", zegt de Amsterdamse urban explorer.

Area 51
De 20-jarige Granzier werd vorige week dinsdag samen met zijn compagnon Sweep opgepakt toen ze Area 51 in Nevada wilden binnendringen. Het militaire terrein in de woestijn bij gokwalhalla Las Vegas is een verboden en zwaarbewaakte plaats.

Boete
Hoewel er op een dergelijk vergrijp een celstraf van maximaal één jaar staat, kwam het duo er met een boete van 4500 dollar vanaf. Daarnaast is al hun apparatuur in beslag genomen. Volgens Thomas Scherpenzeel, de manager van de Youtuber uit Linne, is dat de zwaarste straf voor videomakers.

Lees ook: Manager opgepakte Youtubers: 'Geen publiciteitsstunt'

Niet slim
Vermeij onderstreept dit. "Het was natuurlijk geen slimme actie om naar Area 51 te gaan. Ze zijn nu hun apparatuur kwijt inclusief de laptop met het hele archief. Dus ook oude video's zijn weg", zegt de collega-Youtuber. Volgens Vermeij loopt de schadepost al gauw op tot zo'n 10.000 euro. "Daarom ben ik een online inzamelingsactie gestart."

Granzier en Sweep zit op dit moment nog vast in Amerika. De verwachting is dat ze donderdag naar Nederland komen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen