Overslaan en naar de inhoud gaan

Inzamelingsactie voor in Amerika opgepakte Youtubers

Geplaatst opwoensdag 18 september 2019 - 10:48

De Amsterdamse Youtuber Rick Vermeij is een inzamelingsactie gestart voor zijn onlangs in Amerika opgepakte collega's Ties Granzier uit Linne en Govert Sweep.

"De politie heeft al hun apparatuur afgepakt. Daarom wil ik ze graag helpen", zegt de Amsterdamse urban explorer.

Area 51
De 20-jarige Granzier werd vorige week dinsdag samen met zijn compagnon Sweep opgepakt toen ze Area 51 in Nevada wilden binnendringen. Het militaire terrein in de woestijn bij gokwalhalla Las Vegas is een verboden en zwaarbewaakte plaats.

Boete
Hoewel er op een dergelijk vergrijp een celstraf van maximaal één jaar staat, kwam het duo er met een boete van 4500 dollar vanaf. Daarnaast is al hun apparatuur in beslag genomen. Volgens Thomas Scherpenzeel, de manager van de Youtuber uit Linne, is dat de zwaarste straf voor videomakers.

Lees ook: Manager opgepakte Youtubers: 'Geen publiciteitsstunt'

Niet slim
Vermeij onderstreept dit. "Het was natuurlijk geen slimme actie om naar Area 51 te gaan. Ze zijn nu hun apparatuur kwijt inclusief de laptop met het hele archief. Dus ook oude video's zijn weg", zegt de collega-Youtuber. Volgens Vermeij loopt de schadepost al gauw op tot zo'n 10.000 euro. "Daarom ben ik een online inzamelingsactie gestart."

Granzier en Sweep zit op dit moment nog vast in Amerika. De verwachting is dat ze donderdag naar Nederland komen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen