Overslaan en naar de inhoud gaan

Inzamelingsactie voor in Amerika opgepakte Youtubers

Geplaatst opwoensdag 18 september 2019 - 10:48

De Amsterdamse Youtuber Rick Vermeij is een inzamelingsactie gestart voor zijn onlangs in Amerika opgepakte collega's Ties Granzier uit Linne en Govert Sweep.

"De politie heeft al hun apparatuur afgepakt. Daarom wil ik ze graag helpen", zegt de Amsterdamse urban explorer.

Area 51
De 20-jarige Granzier werd vorige week dinsdag samen met zijn compagnon Sweep opgepakt toen ze Area 51 in Nevada wilden binnendringen. Het militaire terrein in de woestijn bij gokwalhalla Las Vegas is een verboden en zwaarbewaakte plaats.

Boete
Hoewel er op een dergelijk vergrijp een celstraf van maximaal één jaar staat, kwam het duo er met een boete van 4500 dollar vanaf. Daarnaast is al hun apparatuur in beslag genomen. Volgens Thomas Scherpenzeel, de manager van de Youtuber uit Linne, is dat de zwaarste straf voor videomakers.

Lees ook: Manager opgepakte Youtubers: 'Geen publiciteitsstunt'

Niet slim
Vermeij onderstreept dit. "Het was natuurlijk geen slimme actie om naar Area 51 te gaan. Ze zijn nu hun apparatuur kwijt inclusief de laptop met het hele archief. Dus ook oude video's zijn weg", zegt de collega-Youtuber. Volgens Vermeij loopt de schadepost al gauw op tot zo'n 10.000 euro. "Daarom ben ik een online inzamelingsactie gestart."

Granzier en Sweep zit op dit moment nog vast in Amerika. De verwachting is dat ze donderdag naar Nederland komen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen