Overslaan en naar de inhoud gaan

Inzamelingsactie Oolderhuuske: 'Iedere cent is welkom'

Geplaatst opzaterdag 24 juli 2021 - 21:35

Een groep havengasten is een inzamelingsactie gestart voor het getroffen vakantieresort Marina Oolderhuuske in Roermond. Tot dusver is er 21.815 euro opgehaald.

Eerder werd bekend dat de totale schade na de watersnood voor het bedrijf op ongeveer 1,5 miljoen uitkwam.

Aangenaam verrast
De groep die verantwoordelijk is voor de doneeractie noemt zich 'Vrienden van Oolderhuuske'. Eigenaar van het resort, Perry Houkes, is aangenaam verrast door de actie: "Een paar gasten lieten weten 'iets grappigs te gaan doen'. Maar dat ze dit daarmee bedoelden had ik niet verwacht."

Lees ook: Ravage camping Roermond: 1,5 miljoen schade na hoogwater

Heel veel hulp
De hulp die Houkes vanuit alle kanten wordt aangeboden, is immens: "Het is geweldig. Van de plaatselijke tennisclub tot volslagen onbekenden: allemaal willen ze komen helpen. We werken iedere dag met zo'n zestig mensen aan het herstel van de camping. Tot en met vrijdag blijven we daarom sowieso dicht." Houkes vertelt dat het aanwezige slib de grootste crux vormt. "Het slib op de weg krijgen we wel weg, maar in het gras niet. Daar moet tijd overheen gaan voordat het opdroogt en wegwaait."

Lees ook: Vakantie naar Limburg: waar wel en waar niet?

Wal en schip
In het licht van het schadebedrag durft Houkes geen concreet bedrag te noemen dat zoden aan de dijk zou zetten bij het herstel van zijn bedrijf. "Iedere cent is welkom. Zeker als je weet dat bijvoorbeeld de stroomkasten die onder water hebben gestaan 100.000 euro per stuk kosten." Daarbij kan Houkes geen aanspraak maken op de verzekering: "Die verzekeren niet als je in de bedding van de Maas zit. Ook is het nog niet zeker dat ik compensatie krijg vanuit het rampenfonds. Het is dus afwachten hoe het allemaal gaat lopen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen