Overslaan en naar de inhoud gaan

Inzamelingsactie carnavalsdrama Meerssen na dag stopgezet

Geplaatst opdonderdag 27 februari 2020 - 11:35

Een online inzamelingsactie voor de man die carnavalsmaandag in Meerssen overleed, nadat hij met tractor en carnavalswagen in de berm is beland, is al na een dag gestaakt vanwege een 'overweldigend karakter'.

Dat schrijven de vrienden van de verongelukte 35-jarige Ruud Willems uit Bunde op de crowdfundingspagina.

Lees ook: Dode bij ongeval met carnavalswagen in Meerssen

6400 euro's
De actie om geld in te zamelen werd woensdag opgezet. In 21 uur zijn er 400 donaties binnengestroomd wat een totaalbedrag van 6400 euro oplevert. "We zijn ontzettend onder de indruk van alle liefdevolle reacties en donaties. Mede door het overweldigende succes hebben wij besloten om de campagne te pauzeren."

Lees ook: Honderden bij herdenking slachtoffer carnavalsongeval

Nog geen doel
De vrienden hebben nog geen doel met het opgehaald bedrag. "Als de storm is gaan liggen, zullen we op zoek gaan naar een geschikte bestemming voor dit alles."

Het carnaval in Ulestraten werd vanwege het fatale ongeluk dinsdag afgelast. In plaats daarvan kwamen zo'n 500 mensen samen om de verongelukte man te herdenken. De man woont in Bunde, maar komt uit Ulestraten.

Die herdenking zag er zo uit:

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen