Overslaan en naar de inhoud gaan

Inzamelingsactie carnavalsdrama Meerssen na dag stopgezet

Geplaatst opdonderdag 27 februari 2020 - 11:35

Een online inzamelingsactie voor de man die carnavalsmaandag in Meerssen overleed, nadat hij met tractor en carnavalswagen in de berm is beland, is al na een dag gestaakt vanwege een 'overweldigend karakter'.

Dat schrijven de vrienden van de verongelukte 35-jarige Ruud Willems uit Bunde op de crowdfundingspagina.

Lees ook: Dode bij ongeval met carnavalswagen in Meerssen

6400 euro's
De actie om geld in te zamelen werd woensdag opgezet. In 21 uur zijn er 400 donaties binnengestroomd wat een totaalbedrag van 6400 euro oplevert. "We zijn ontzettend onder de indruk van alle liefdevolle reacties en donaties. Mede door het overweldigende succes hebben wij besloten om de campagne te pauzeren."

Lees ook: Honderden bij herdenking slachtoffer carnavalsongeval

Nog geen doel
De vrienden hebben nog geen doel met het opgehaald bedrag. "Als de storm is gaan liggen, zullen we op zoek gaan naar een geschikte bestemming voor dit alles."

Het carnaval in Ulestraten werd vanwege het fatale ongeluk dinsdag afgelast. In plaats daarvan kwamen zo'n 500 mensen samen om de verongelukte man te herdenken. De man woont in Bunde, maar komt uit Ulestraten.

Die herdenking zag er zo uit:

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen