Overslaan en naar de inhoud gaan

Inzameling wielergerei: huis puilt na drie dagen al uit

Geplaatst opzondag 5 mei 2019 - 18:37

Met Kit for Kids zamelt Keir Plaice sinds drie dagen gebruikte wielerkleding, fietsen en fietsonderdelen in.

Allemaal bedoeld voor jeugd uit gezinnen waarvoor de dure uitrusting niet te betalen is.

Dozen vol
Nadat Plaice eerst zijn eigen kasten had doorgespit, en daar veel wielerspullen had gevonden die hij nooit meer gebruikt, stroomden de reacties van andere mensen ook binnen. Dozen vol met kleren staan er inmiddels in zijn kleine appartement.

Talent
Talent mag volgens de 30-jarige in Maastricht wonende Canadees niet verloren door geldgebrek. Drie dagen na zijn oproep op social media heeft de voormalige Canadese beloftenrenner al een fietsframe en meerdere dozen wielerkleding gekregen.

Sep Vanmarcke
Kier Plaice was 2008 en 2009 kortstondig professioneel wielrenner in zijn geboorteland Canada. Tegenwoordig schrijft de inwoner van Maastricht verhalen voor wielerblad Soigneur. Zo kwam hij een paar weken geleden in contact met Sep Vanmarcke. Die vertelde over zijn jeugd, waarin er amper geld was voor fatsoenlijke fietsspullen. Vanaf dat moment viel alles op z’n plek bij Plaice. Het idee om kinderen uit financieel minder draagkrachtige gezinnen te helpen met het verwezenlijken van een wieleruitrusting was onder de noemer 'Kit for Kids' geboren.

Bergruimte
​Plaice gaat ook fietsen samenstellen met de tweedehands materialen die hij krijgt. Het eerste frame wacht nog op een stuur. Doordat er zoveel spullen de initiatiefnemer hebben bereikt, puilt zijn woning inmiddels uit: "Ik doe bij deze een oproep aan mensen met een bergruimte in de buurt van het centrum van Maastricht, want ik kom ruimte te kort."

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur een foto en win prijzen. Deadline: 5 mei.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen