Overslaan en naar de inhoud gaan

Inzameling voor Maastrichtse Blade Runner-prothese

Geplaatst opdinsdag 27 maart 2018 - 18:31

De 19-jarige Noah Mbuyamba uit Maastricht probeert op verschillende manieren de 10.000 euro bij elkaar te krijgen voor een prothese waarmee hij kan hardlopen.

De geneeskundestudent is onder meer een crowdfunding begonnen, en is in overleg met zijn oude voetbalclub VV Scharn over een benefietwedstrijd.

Paralympics
De student verloor vorige zomer zijn been na een scooterongeluk in Indonesië. Hij besefte dat hij nooit meer kan voetballen. Noah wil zich liever richten op wat wél nog kan. "Ik zou graag in de toekomst naar de paralympics gaan voor de 100 meter sprint. Ik zou graag een eigen 'blade' willen hebben om goed te kunnen trainen."

Lees ook: Geneeskundestudent wil nieuwe Blade Runner worden

Meedenken
De speciale prothese die nodig is om atletiekwedstrijden te kunnen lopen kost ongeveer 10.000 euro. "Het is mooi dat VV Scharn wil meedenken. Het is vooral voor mij fijn om weer eens bij de club te komen en iedereen te zien."

Noah heeft de afgelopen zes weken zo'n speciale prothese te leen gehad. Die moet binnenkort terug. Hij hoopt dat er genoeg geld wordt opgehaald om een eigen blade te kunnen bekostigen.

Foto: Kim Langeslag (L1)
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen