Overslaan en naar de inhoud gaan

Inzameling voor Landgraafse trucker na doodrijden Geel Hesje

Geplaatst opmaandag 14 januari 2019 - 15:57

Vrachtwagenchauffeurs van Transport Belangen Vereniging Nederland houden een collecte voor hun Landgraafse collega die wordt verdacht van de dodelijke aanrijding van een Geel Hesje in Visé, vorige week vrijdag.

De chauffeurs willen de eventuele proceskosten van de man uit Landgraaf betalen. Dat zegt de Roermondse voorzitter Henri Gulickx van de belangenvereniging tegen L1.

Hulp
Gulickx zegt dat veel collega-chauffeurs bereid zijn om te helpen. Toch willen ze eerst weten wat er precies is gebeurd. "Als blijkt dat hij doorgereden is omdat de groep Gele Hesjes hem agressief heeft benaderd, krijgt hij onze hulp", zegt de Roermondenaar. De aanrijding vond vrijdagavond plaats in Visé, net over de grens bij Eijsden. De Gele Hesjes voeren vaker actie op de snelweg in die plaats.

Gezocht
De Landgraafse vrachtwagenchauffeur wordt opgespoord door de politie. Het parket van Luik maakte maandag bekend dat de man nog niet is aangehouden.

Lees ook: Aanrijding Gele Hesjes: Landgraafse trucker voortvluchtig

Gesprek van de dag
Het incident is het gesprek van de dag onder truckers, zegt Henry Gulickx. "De chauffeurs hebben constant te maken met de blokkades. Ze werken 15 uur per dag voor weinig salaris. Zeker op vrijdagavond willen ze naar huis. Als ze dan voor de zoveelste keer worden tegengehouden, dan is het geduld op", zegt Gulickx.

Oproep
De Roermondse truckers-voorman roept de demonstranten op om geen blokkades meer op te werpen op de autowegen. "Als ze willen demonstreren, kunnen ze dat beter op andere wegen doen." Ook Transport en Logistiek Nederland (TLN) maakt zich zorgen over de blokkades. Het probleem van te hoge brandstoffen wordt volgens een woordvoerder van TLN nu alleen afgewenteld op truckers. TLN wil dat de Belgische overheid ingrijpt om de blokkades op te heffen.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen