Overslaan en naar de inhoud gaan

Inzameling voor Landgraafse trucker na doodrijden Geel Hesje

Geplaatst opmaandag 14 januari 2019 - 15:57

Vrachtwagenchauffeurs van Transport Belangen Vereniging Nederland houden een collecte voor hun Landgraafse collega die wordt verdacht van de dodelijke aanrijding van een Geel Hesje in Visé, vorige week vrijdag.

De chauffeurs willen de eventuele proceskosten van de man uit Landgraaf betalen. Dat zegt de Roermondse voorzitter Henri Gulickx van de belangenvereniging tegen L1.

Hulp
Gulickx zegt dat veel collega-chauffeurs bereid zijn om te helpen. Toch willen ze eerst weten wat er precies is gebeurd. "Als blijkt dat hij doorgereden is omdat de groep Gele Hesjes hem agressief heeft benaderd, krijgt hij onze hulp", zegt de Roermondenaar. De aanrijding vond vrijdagavond plaats in Visé, net over de grens bij Eijsden. De Gele Hesjes voeren vaker actie op de snelweg in die plaats.

Gezocht
De Landgraafse vrachtwagenchauffeur wordt opgespoord door de politie. Het parket van Luik maakte maandag bekend dat de man nog niet is aangehouden.

Lees ook: Aanrijding Gele Hesjes: Landgraafse trucker voortvluchtig

Gesprek van de dag
Het incident is het gesprek van de dag onder truckers, zegt Henry Gulickx. "De chauffeurs hebben constant te maken met de blokkades. Ze werken 15 uur per dag voor weinig salaris. Zeker op vrijdagavond willen ze naar huis. Als ze dan voor de zoveelste keer worden tegengehouden, dan is het geduld op", zegt Gulickx.

Oproep
De Roermondse truckers-voorman roept de demonstranten op om geen blokkades meer op te werpen op de autowegen. "Als ze willen demonstreren, kunnen ze dat beter op andere wegen doen." Ook Transport en Logistiek Nederland (TLN) maakt zich zorgen over de blokkades. Het probleem van te hoge brandstoffen wordt volgens een woordvoerder van TLN nu alleen afgewenteld op truckers. TLN wil dat de Belgische overheid ingrijpt om de blokkades op te heffen.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen