Overslaan en naar de inhoud gaan

Inzameling voor Landgraafse trucker na doodrijden Geel Hesje

Geplaatst opmaandag 14 januari 2019 - 15:57

Vrachtwagenchauffeurs van Transport Belangen Vereniging Nederland houden een collecte voor hun Landgraafse collega die wordt verdacht van de dodelijke aanrijding van een Geel Hesje in Visé, vorige week vrijdag.

De chauffeurs willen de eventuele proceskosten van de man uit Landgraaf betalen. Dat zegt de Roermondse voorzitter Henri Gulickx van de belangenvereniging tegen L1.

Hulp
Gulickx zegt dat veel collega-chauffeurs bereid zijn om te helpen. Toch willen ze eerst weten wat er precies is gebeurd. "Als blijkt dat hij doorgereden is omdat de groep Gele Hesjes hem agressief heeft benaderd, krijgt hij onze hulp", zegt de Roermondenaar. De aanrijding vond vrijdagavond plaats in Visé, net over de grens bij Eijsden. De Gele Hesjes voeren vaker actie op de snelweg in die plaats.

Gezocht
De Landgraafse vrachtwagenchauffeur wordt opgespoord door de politie. Het parket van Luik maakte maandag bekend dat de man nog niet is aangehouden.

Lees ook: Aanrijding Gele Hesjes: Landgraafse trucker voortvluchtig

Gesprek van de dag
Het incident is het gesprek van de dag onder truckers, zegt Henry Gulickx. "De chauffeurs hebben constant te maken met de blokkades. Ze werken 15 uur per dag voor weinig salaris. Zeker op vrijdagavond willen ze naar huis. Als ze dan voor de zoveelste keer worden tegengehouden, dan is het geduld op", zegt Gulickx.

Oproep
De Roermondse truckers-voorman roept de demonstranten op om geen blokkades meer op te werpen op de autowegen. "Als ze willen demonstreren, kunnen ze dat beter op andere wegen doen." Ook Transport en Logistiek Nederland (TLN) maakt zich zorgen over de blokkades. Het probleem van te hoge brandstoffen wordt volgens een woordvoerder van TLN nu alleen afgewenteld op truckers. TLN wil dat de Belgische overheid ingrijpt om de blokkades op te heffen.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen