Overslaan en naar de inhoud gaan

Inzameling voor Landgraafse trucker na doodrijden Geel Hesje

Geplaatst opmaandag 14 januari 2019 - 15:57

Vrachtwagenchauffeurs van Transport Belangen Vereniging Nederland houden een collecte voor hun Landgraafse collega die wordt verdacht van de dodelijke aanrijding van een Geel Hesje in Visé, vorige week vrijdag.

De chauffeurs willen de eventuele proceskosten van de man uit Landgraaf betalen. Dat zegt de Roermondse voorzitter Henri Gulickx van de belangenvereniging tegen L1.

Hulp
Gulickx zegt dat veel collega-chauffeurs bereid zijn om te helpen. Toch willen ze eerst weten wat er precies is gebeurd. "Als blijkt dat hij doorgereden is omdat de groep Gele Hesjes hem agressief heeft benaderd, krijgt hij onze hulp", zegt de Roermondenaar. De aanrijding vond vrijdagavond plaats in Visé, net over de grens bij Eijsden. De Gele Hesjes voeren vaker actie op de snelweg in die plaats.

Gezocht
De Landgraafse vrachtwagenchauffeur wordt opgespoord door de politie. Het parket van Luik maakte maandag bekend dat de man nog niet is aangehouden.

Lees ook: Aanrijding Gele Hesjes: Landgraafse trucker voortvluchtig

Gesprek van de dag
Het incident is het gesprek van de dag onder truckers, zegt Henry Gulickx. "De chauffeurs hebben constant te maken met de blokkades. Ze werken 15 uur per dag voor weinig salaris. Zeker op vrijdagavond willen ze naar huis. Als ze dan voor de zoveelste keer worden tegengehouden, dan is het geduld op", zegt Gulickx.

Oproep
De Roermondse truckers-voorman roept de demonstranten op om geen blokkades meer op te werpen op de autowegen. "Als ze willen demonstreren, kunnen ze dat beter op andere wegen doen." Ook Transport en Logistiek Nederland (TLN) maakt zich zorgen over de blokkades. Het probleem van te hoge brandstoffen wordt volgens een woordvoerder van TLN nu alleen afgewenteld op truckers. TLN wil dat de Belgische overheid ingrijpt om de blokkades op te heffen.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen