Overslaan en naar de inhoud gaan

Inwoners Sittard-Geleen gefrustreerd door afvaldumpingen

Geplaatst opdonderdag 8 augustus 2019 - 17:00

Vuilniszakken vol met kerstinventaris, barbecues en etenswaren: de bosjes tussen Sittard-Geleen en het Duitse Selfkant liggen vol met afval. Bij buurtbewoners neemt de irritatie toe.

Volgens buurtbewoner Melle van Buren is er haast geen beginnen aan. Geboren uit frustratie zijn hij en een groep buurtgenoten begonnen met het opruimen van zwerfaval in de buurt.

Bende
Plastic tasjes, blikjes en flesjes; Van Buren ergert zich mateloos aan het zwerfafval. Inmiddels loopt hij wekelijks zes kilometer gewapend met een prikstok en een vuilniszak. In zijn buurt is haast geen rommel meer te vinden. "Laatst was ik op vakantie in een land dat vroeger vies was van het zwerfvuil. Nu is het daar een stuk schoner. Toen ik thuis kwam zag ik dat hier alles weer een bende was", aldus Van Buren.

Gezamenlijk opruimen
De actie lijkt wel succes te sorteren. Het afval ligt in Selfkant, op Duits grondgebied, maar zal volgens Van Buren gezamenlijk door Nederland en Duitsland opgeruimd worden. "Dan moeten we het zo houden en verbaliseren in de toekomst", aldus Van Buren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen